Turska otvara prvi pogon „Teklas automotiv“ u opštini Vladičin Han

vucic zorana  vlada ljajic rasim vujovic

Turska kompanija „Teklas automotiv“ najavila je da će za dva do tri meseca otvoriti prvi pogon te fabrike u opštini Vladičin Han.

To će biti prva investicija u toj opštini posle 30 do 40 godina, izjavio je narodni poslanik iz te opštine Goran Mladenović.

Mladenović je za agenciju Beta izjavio da je kompanija iz Turske, koja proizvodi delove za automobile, kupila od opštine preduzeće za proizvodnju nameštaja „Sloga“ koje je bilo u stečaju, čiji će pogoni biti adaptirani kako bi se u njima pokrenula nova proizvodnja.

U fabrici treba da bude zaposleno do 100 ljudi.

„U preduzeću ‘Sloga’ nekad je radilo 813 radnika, a od 2007.godine pogon je ugašen, radnici su ostali bez posla, a zemljište i hale fabrike su pripali opštini Vladičin Han.

Tu imovinu je opština ponudila na prodaju, javila se turska kompanija iz oblasti autoindustrije koja je kupila fabriku i koja će u njoj zaposliti 400 radnika, od kojih će 100 biti zaposleno u prvom otvorenom pogonu“, kazao je Mladenović.

Mladenović je rekao da projekat podržava, preko odobrenih subvencija turskoj kompaniji, i Vlada Srbije.

„Turska kompanija je već počela da radi projektnu dokumentaciju, a očekujemo da uskoro krene i adaptacija i rekonstrukcija objekta fabrike.

Kako je najavljeno iz turske kompanije oni bi za 60 do 90 dana, ako vremenski uslovi dozvole da se do tada završi adaptacija prostora, pustili u pogon prvu halu u kojoj bi posao dobilo do 100 ljudi“, rekao je Mladenović.

(BETA)

Share this post: