Tužilac odbio nagodbu koju je ponudio glumac Goran Jevtić, mora u zatvor !?

Optužen

Goran Jevtić je ponudio nagodbu tužilaštvu da prizna nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom, a zauzvrat da plati 100.000 dinara, da ne bi bilo suđenja, saznaje „Blic”.

Za ovo delo je zaprećeno do tri godine zatvora ili novčana kazna, a kako „Blic” saznaje, tužilac je odbio ovu ponudu Jevtićevih advokata jer smatra da ima dovoljno dokaza da ga sud osudi na kaznu koju je zatražio – 14 meseci zatvora.

Ponuda za nagodbu stoji u dosijeu tužioca, a Jevtić i njegov pravni tim pokušali su da iskoriste zakonsku mogućnost da prizna delo za koje se tereti i da se uz nakodnadu oslobodi suđenja, ali država nije htela to da prihvati.

Tačna formulacija predloga advokata bila je da Jevtić uplati jednu mesečnu zaradu u humanitarne svrhe, oko 100.000 dinara.
Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Somboru podiglo je optužnicu protiv poznatog glumca zbog sumnje da je nad maloletnim K. L. počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje, što je za „Blic” potvrdio tužilac iz Sombora Goran Babić.

Nakon što je „Blic” 22. oktobra prošle godine objavio informaciju da je otac dečaka podneo krivičnu prijavu protiv glumca, policija je odmah došla u njegov stan kako bi uzela izjavu. On je to odbio dok ne angažuje advokata, što je kasnije i učinio.

Jevtić je, kako saznajemo odbio poligrafsko ispitivanje u policiji.
„Blic” i porodica dečaka su prošle jeseni trpeli pritiske i našli se na udaru dela javnosti.

Nakon što smo objavili da je otac maloletnika podneo krivičnu prijavu protiv Jevtića zbog događaja u WC-u somborskog pozorišta za vreme festivala Pozorišni maraton, pojedini mediji su bezobrazno otkrili identitet dečaka.

Ilustracija

Njegova porodica je tada trpela velike pritiske i oni su se nakratko i iselili iz Sombora.
Jevtića i maloletnog dečaka su nekoliko puta saslušavali veštaci psiholozi i njihovi nalazi biće prezentovani na suđenju.

Kao svedoci će se pojaviti i oni koji su videli uzrujanog dečaka kako istrčava iz WC-a, kao i direktorka pozorišta u Somboru. Još se ne zna kada će početi suđenje, ali je izvesno da ćemo tada dobiti odgovore na sva pitanja.

Za šta je optužen

OBLJUBA NAD NEMOĆNIM LICEM, član 179, stav 1: Ko nad drugim izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin iskoristivši duševno oboljenje, zaostali duševni razvoj, drugu duševnu poremećenost, nemoć ili kakvo drugo stanje tog lica usled kojeg ono nije sposobno za otpor, kazniće se zatvorom od dve do deset godina.

NEDOZVOLJENE POLNE RADNJE, član 182, stav 1: Ko pod uslovima iz čl. 178, st. 1. i 2, 179, stav 1. i 181, st. 1. do 3. ovog zakonika izvrši neku drugu polnu radnju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

Homoseksualni odnos i zakon
Mnogi su u zabludi jer misle da se Jevtiću sudi zato što je obljubio dečaka, osobu istog pola. Advokat krivičar Marko Milović objašnjava za „Blic” da delo nedozvoljene polne radnje – obljuba nemoćnog lica, nema veze s tim što se radi o osobama istog pola.

– U našem zakonodavstvu nekada je postojalo krivično delo protivprirodni blud, pod kojim se podrazumevao nasilni seksualni odnos s osobama istog pola. Ali od 2005. to krivično delo ne postoji. Kada je u pitanju kvalifikacija dela, ne postoji razlika po tome da li je žrtva istog ili različitog pola – kaže Milović.

Share this post: