UDARNA VEST – GORI IZRAEL: Vojska Izraela podigla avione, raketni napadi Palestinaca ne prestaju! (VIDEO)

Uprkos tome što je druga palesinska organizacija preuzela odgovornost za raketni napad, izraelska avijacija bombardovala je objekte Hamasa u Pojasu Gaze.

[adsenseyu5]

Izraelska avijacija bombardovala je kamp za obuku i skladište naoružanja Hamasa u Pojasu Gaze, odgovorivši time na raketni napad s te teritorije, saopštila je izraelska vojska na Tviteru.

„Kao odgovor na rakete koje su ranije danas lansirane prema Izraelu, vojno-vazdušne snage su napale kamp za obuku Hamasa i skladište oružja u Pojasu Gaze“, navedeno je.

Nedugo nakon vazdušnog napada, iz pojasa Gaze usledio je novi raketni napad koji je, prema prvim informacijama, pogodio izraelski grad Sderot, ali žrtve, za sada, nisu prijavljene.

[adsenseyu1]

Pogledajte snimke iz Sderota na prvom uviđaju mesta gde su pogodile palestinske rakete:

Palestinsko Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je u izraelskom napadu najmanje 25 ljudi povređeno, među kojima i šestoro dece.

Tenzije na Zapadnoj obali, u Pojasu Gaze i u istočnom Jeruslimu počele su nakon što je američki predsednik Donald Tramp priznao Jerusalim za prestonicu Izraela i potpisao dokument o preseljenju američke ambasade iz Tel Aviva u Sveti grad.

Odluka Trampa izazvala je burne reakcije, kako arapskog sveta, tako i celokupne međunarodne zajednice.

[adsenseyu1]

Na hiljade demonstranata učestvovalo je u demonstracijma na Zapadnoj obali u Ramali, Hebronu i Vitlejemu, paleći Trampove slike i automobilske gume i kamenicama i Molotovljevim koktelima gađajući izraelske policajce koji su ih rasterivali suzavcem i gumenim mecima.

(Mediji)[adsenseyu2]

Share this post: