UDARNA VEST – ZAKLEO SE NA GROBU: Otac ubijenog Markuša kreće u poteru za ubicom!

Marko Markuš (29) ubijen u sačekuši u Novom Sadu, sahranjen je juče na Gradskom groblju.

Kao što je Alo! juče pisao, Markova supruga je na sahrani bila potpuno skrhana bolom i nije mogla da hoda.

Na Markovom grobu, majka, žena i sestra padale su od bola, a otac Zoran, inače penzionisani policajac, zakleo se da će pronaći ubicu sina:

– Sine, obećavam ti, ako ga služba koja treba to da radi ne nađe, naći ću ga ja, zaklinjem ti se!

Podsetimo,  Marko Markuš (29) iz Novog Sada ubijen je u petak u sačekuši sa sedam metaka ispaljenih iz „škorpiona“.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon završene obdukcije utvrđeno je da je žestoki momak s novosadskog asfalta i šurak košarkaša Darka Miličića u glavu pogođen smrtonosnim hicem koji mu je razneo mozak.

Markuš je prve prestupe pravio još kao maloletnik i imao je podebeo dosije.

Marko Markuš (29), šurak košarkaša Darka Miličića, koji je u petak ubijen u Novom Sadu, predosetio je sopstvenu smrt i dobrom prijatelju se požalio da „brine jer zna da mu rade o glavi“.

Kako otkriva Markušev prijatelj, nekoliko dana pre ubistva pokojni mu se poverio da strahuje za sopstveni život i da će mu uskoro sve ispričati.

– Bili smo dobri prijatelji, ali Marko nije voleo da u telefonskim razgovorima otkriva mnogo. Ipak, nekoliko dana pre nego što je ubijen u jednom razgovoru mi je rekao da zna da je u velikoj opasnosti i da mu spremaju ubistvo.

Ipak, u istom razgovoru mi je kazao: „Ne brini, rešiću ja to. Znaš da je meni samo porodica važna.“ Dogovorili smo se da se vidimo u nedelju i da mi tada kaže o čemu je tačno reč.

Nedelju nije doživeo i tajnu od koga mu je pretila opasnost i ko mu je i zbog čega radio o glavi odneo je u grob – priča prijatelj pokojnog Markuša za „Kurir“.

Nepoznati napadač za kojim policija traga u žestokog momka ispalio je sedam hitaca iz „škorpiona“.

– Istraga se vodi u nekoliko pravaca. Zbog svog bahatog ponašanja mnogima se zamerio i često je dolazio u sukobe, pa se proverava s kim je u poslednje vreme bio u kontaktu.

Ispituje se da li je eventualno ubistvo naručeno zbog nekih neraščišćenih računa odranije – otkriva izvor upućen u istragu.

Markuš se mnogima zamerio u Novom Sadu

On podseća i da je ovaj Novosađanin, pored toga što je šurak poznatog košarkaša Miličića, u gradu poznat po učestvovanju u mnogobrojnim incidentima, kao i da je prvi put u sukob sa zakonom došao još kao maloletnik, iako je sin nekadašnjeg funkcionera policije koji je penzionisan pre četiri godine.

Fudbalski menadžer

– Marko je odnedavno počeo da radi i kao fudbalski menadžer, možda je i u tom poslu nekome zasmetao.

U pravu je njegov šurak Darko kada kaže da se Marko promenio, da se posle svih grehova koje je imao u prošlosti promenio, vratio na pravi put i posvetio porodici.

Izuzetno je bio vezan za sina. I dalje ne možemo da verujemo da ga više nema – priča drugi prijatelj Marka Markuša, koji ga poznaje još iz osnovne škole.

Gledao Zvezdu sa Miličićem u Londonu

Marko Markuš je nedavno bio u Londonu na utakmici Lige Evrope između Arsenala i Crvene zvezde sa zetom, bivšim košarkašem Darkom Miličićem.

Na jednom od snimaka vidi se kako je jedan od vođa navijača Vladimir Šavija pevao, dok je Marko kitio novčanicama uličnog pevača koji im je dao mikrofon. Atmosferu je podgrejao i Miličić.

(Mediji)

Share this post: