UDARNA VEST – ZORAN MARJANOVIĆ „PADA“ U PONEDELJAK?! Forenzički psiholozi otkrivaju: ODAĆE GA SAUČESNICI!

– Zoran Marjanović je narcisoidna ličnost i za sebe smatra da je iznad situacije u kojoj se nalazi. Zbog toga još ‘ne puca‘ i ne govori ništa o ubistvu svoje žene – kriminolog Zlatko Nikolić.

Mesec dana od hapšenja Zorana Marjanovića zbog ubistva supruge Jelene Krsmanović na videlo su isplivale kontradiktornosti u njegovim izjavama, o stavu prema mrtvoj supruzi, ali i nelogičnosti u izjavama pre i nakon što je beživotno telo njegove supruge pronađeno u kanalu kod nasipa u Crvenki.

Predloženi su svedoci koji će biti ispitani od naredne nedelje, među kojima su i njegov otac i brat Vladimir i Miloš, ali i sestra od strica Jelene Krsmanović Teodora.

Porodica Zorana povukla se u kuću, prestali su da daju izjave i vešto izbegavaju svaki kontakt sa novinarima. Pritisak koji je na njima ogleda se u izjavi Vladimira Marjanovića, odmah po Zoranovom hapšenju, kada je izjavio da je njegova snaja imala ljubavnika koji ju je ubio.

Samim tim postavlja se pitanje: „Hoće li Marjanovići ‘pući‘ pod pritiskom i izneti sve tajne vezane za 2. april 2016. godine, kada je Jelena Krsmanović brutalno ubijena na nasipu u Crvenki?“ 

Saslušanje Vladimira i Miloša Marjanovića, kao i Teodore Krsmanović zakazano je u ponedeljak 16. oktobra u Višem tužilaštvu.

Prema rečima kriminologa Zlatka Nikolića, Zoran Marjanović neće tek tako pući pod pritiskom, jer on je narcisoidan čovek, koji smatra da je iznad situacije u kojoj je.

– Pritisak je nad celom njegovom porodicom. Stoga, znajući kako saučesnici reaguju kada bude stani-pani, ne bi me čudilo da neko od njegovih članova porodice nešto ne kaže pokušavajući da sebe sačuva – priča Nikolić.

S druge strane, Milan Kostić, sudski veštak i forenzički psiholog, smatra da će onog trenutka kada bude podignuta optužnica protiv Zorana Marjanovića čitava priča dobiti drugačiji obrt i dimenziju.

– Optužnica će biti ključni trenutak. Onda kada se dokazi protiv njega obelodane, pretpostavljam da će to biti taj trenutak koji može da izazove reagovanje i promeni dosadašnju taktiku i strategiju odbrane okrivljenog.

Meni se čini da kod njega postoji verovanje da stvari po njega nisu otišle daleko – objašnjava Kostić.

Prema njegovim rečima, podizanje optužnice protiv Marjanovića značiće da mu tlo pod nogama izmiče.

– S tim u vezi, očekuje se reakcija koja bi doprinela njegovom otvaranju prema slučaju. Jer mi osim njegove negacije da je to delo počinio nemamo nikakav drugi način odbrane – navodi on.

(Kurir)

Share this post: