Uhapšen poznati srpski biznismen Miroslav Bogićević

miroslav-bogicevic

Do hapšenja poznatog šabačkog biznismena dolazi u trenutku kada je on sa još dvojicom ljudi iz poslovnog sveta Goranom Perčevićem i Željkom Žunićem u centru medijske pažnje, zbog navodnih malverzacija prilikom uzimanja milionskih kredita.

Perčević, inače bivši funkcioner SPS i biznismen godine iz 2012. godine, uhapšen je pre desetak dana, a premijer Srbije Aleksandar Vučić je istog dana rekao da je Bogićević zajedno sa Perčevićem i nekim političarima uzimao od „Srpske banke“ kredite od nekoliko miliona evra, a kao kolateral dao jalovinu.

Na novinarsko pitanje da li je Miroslav Bogićević uzeo milione evra, a kao zalog dao otpad, premijer je rekao: „Da, zajedno sa Goranom Perčevićem. I to su sve radili političari sa tim biznismenima“.

Iako je premijer Vučić govorio o problemima sa „Srpskom bankom“, kako piše „Blic“, Bogićević je uhapšen nakon nedavne istrage o kreditima koje je uzimao od „Privredne banke“ i tako oštetio tu banku i državu. Na drugoj strani, „Novosti“ pišu da je reč o „izvlačenju novca na Kipar“.

Takođe, Beta navodi da se sumnja da Bogićević „bankama duguje više od 450 miliona evra, dobavljačima blizu pet milijadi dinara, a Poreskoj upravi još 1,6 milijardi dinara“.

Vlasnik „Farmakoma“ je početkom godine spominjan i kao jedan od najvećih dužnika propale Univerzal banke, a prethodnih meseci se u medijima spominjao i zbog izlivanja toksične jalovine iz zatvorenog rudnika „Stolice“, koji je u vlasništvu njegove kompanije.

Bogićevićevo ime je u prošlosti povezivano i s kupovinom „Politike“, a javnost ga zna pre svega kao vlasnika Fabrike akumulatora Sombor i Mlekare Šabac. Bio je spominjan i u sportskim krugovima, kao čovek koji je 2012. godine bio „na pragu“ da preuzme Fudbalski klub Partizan.

(Tanjug)

Share this post: