Uhapšeni otmičari: Muškarac i žena pričaju na španskom, odbijaju saradnju sa policijom

Ilustracija

U Beogradu danas oko podneva oteta je dvogodišnja devojčica, koja je u tom trenutku bila sa majkom. Dva sata posle toga, policija je na naplatnoj rampi „Šimanovci“ uhapsila ženu i muškarca odgovorne za otmicu, a u njihovom automobilu je pronađeno i oteto dete. Otmičari međusobno razgovaraju na španskom, i nije poznato da li razumeju srpski jezik.

Kako se saznaje, otmičari su kolima pokušali da probiju naplatnu rampu na auto-putu ka Šidu nakon čega se vozilo zaustavilo, a otmičari uhvaćeni.

Uhapšeni otmičari pričaju na španskom jeziku i neće da sarađuju sa policijom.

Još uvek se ne zna da li se lažno predstavljaju, ili je zaista reč o strancima.

MUP je već ušao u proces provere identiteta otmičara sa kolegama iz inostranstva.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da su kriminalci, bežeći od policijske potere, pokušali da bace otetu devojčicu preko ograde, ali su policajci učinili sve da dete bude spaseno. On je dodao da je ponosan na reakciju države, ministra unutrašnjih poslova i policiju na hitroj i efikasnoj akciji.

U automobilu je bila devojka plave kose, i čovek od oko 45 godina. Oni su zaustavili na ulici ženu i oteli joj dete iz ruku.

Vera Nedeljković, očevidac otmice objašnjava da je muškarac obučen u crno prišao majci koja je šetala sa detetom.

– Majku je grubo odgurnuo, ona je pala na asfalt pa joj je istrgao dete iz ruku, stavio u kola i odvezao – kaže Vera Nedeljković.

Otmičari, muškarac i žena, su pokušali da probiju policijsku rampu kod Šimanovaca na autoputu Beograd – Šid, kad su ih policajci zaustavili. U kolima se nalazilo dvogodišnje dete.

Policija je odmah slikala dete i poslala sliku ocu, da bi potvrdili da li se radi o otetoj devojčici.

Damir P, otac otete devojčice M. P (2), koji se brzo posle otmice pojavio u ulici Braće Jerković, identifikovao je dete i dvosatna drama je okončana. Posle tog razgovora je otišao u beogradsku policiju.

(B92,Blic)

Share this post: