Uzmi račun i pobedi – počelo izvlačenje nagrada!

U okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, večeras je počelo izvlačenje prvih 177 nagrada, ukupne vrednosti 24.288.534 dinara.

Nagrade, u direktnom prenosu na RTS-u, izvlače sportisti, tekvondiskinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, nekadašnji košarkaški reprezentativac Igor Rakočević, vaterpolista Nikola Jakšić i glumci serije „Vojna akademija“, Dragana Dabović i Nebojša Milovanović.

Čak 300 tona koverata nalazi se u bazenu površine 270 kvadratnih metara.

Među nagradama su stan u Beogradu u naselju Braća Jerkovic površine 51 kvadrat, 12 automobila, četvorodnevno putovanje u Pariz i dva putovanja u Grčku za dve osobe u trajanju od po deset dana.

Ukupno je za učesnike igre obezbeđeno 50 automobila Fijat 500L u vrednosti od oko 61 miliona dinara, a nagradni fond obuhvata 742 nagrade u vrednosti od preko 135 miliona dinara. Prema rečima nadležnih, za nagradnu igru je pristiglo četiri miliona koverata.

„Nagradna igra je deo akcionog plana borbe protiv sive ekonomije i ovo je jedna od 68 mera koje sprovodimo tokom 2017. i 2018. godine koje su proglašene za godine borbe protiv sive ekonomije.

Efekte ove akcije videćemo u narednih nekoliko meseci, a indirektni efekti su podizanje svesti građana o štetnosti sive ekonomije čije suzbijanje može poboljšati standard života“, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Regularnost postupka nadzire petočlana Komisija u kojoj se nalaze predstavnici Ministarstva državne uprave, Ministarstva finansija i Poreske uprave, Ministarstva trgovine, turizma i usluga i kompanije Masterkard.

Prema njihovim rečima, sve srećne dobitnike Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kontaktiraće u nedelju 12. marta i obavestiti o nagradama koje su osvojili kao i o načinu preuzimanja.

U prvom izvlačenju moći će da učestvuju samo fiskalni računi i slipovi koji su pristigli na adresu navedenu na namenskoj koverti do 10. marta do 23 časa i 59 minuta.

Koverte koje su blagovremeno stigle na traženu adresu i nisu izvučene, učestvuju u narednim izvlačenjima, koja su zakazana za 18., 25. i 31. mart i građani mogu da šalju dodatne koverte sve do 30. marta.

Sve koverte koje preostanu posle prvog izvlačenja, ucestvuju u svakom narednom kolu.

Spisak dobitnika biće objavljen u dnevnom listu Politika, tri dana nakon svakog izvlačenja, kao i na internet stranici nagradne igre www.uzmiracun.rs, internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave www.mduls.gov.rs i internet stranici RTS-a.

(B92)

Share this post: