Apel SPC: Pomozite stradalima iz Sirije

spc sabor vladike irinej

Srpska pravoslavna crkva saoseća sa stradalnicima iz Sirije, Iraka i drugih država i poziva državne vlasti i građane da nastave da im pružaju svesrdnu pomoć.

U saopštenju se navodi i da SPC saoseća „sa ovim novim beskućnicima sa Istoka“, i poziva „narod da im otvori svoje srce i dušu“.
Kako se podseća, Sveti arhijerejski Sinod je na jučerašnjoj sednici primio sa odobravanjem izveštaj dobrotvorne fondacije SPC „Čovekoljublje“ o njenom pomaganju migrantima u našoj zemlji od prvih dana kad su se pojavili.

U saradnji sa Komesarijatom za izbegla i raseljena lica i sa svojim inostranim partnerima, „Čovekoljublje“ deli pomoć u hrani, higijenskim sredstvima, paketima za bebe, kontejnerima sa tuš kabinama i toaletima…

„Kao što su činili ’Čovekoljublje‘ i SPC prošlih decenija sa stotinama hiljada domaćih izbeglica i raseljenih lica, sa istom ljubavlju i žrtvom to čini SPC i sa svim stradalnicima iz Sirije i Iraka, kao i nekih drugih država sa Bliskog istoka, iz Azije i iz podsaharske Afrike“, navodi se u saopštenju.

Za ukazivanje i prikupljanje pomoći izbeglicama, na putu od Preševa i Zaječara do severnih granica Srbije možete se obratiti sveštenicima u tim mestima, kao i ljudima u „Čovekoljublju“  na telefon +381 (0) 11 36 72 971 i +381 (0) 11 30 65 445, ili na imejl adresu: [email protected]

(Sputnik)

Share this post: