VELIKA OFANZIVA: Sirijska vojska ostavlja za sobom teritorije prepune mrtvih terorista (VIDEO)

tov projektil oruzje al nusra front al kaida pobunjenici teroristi sirija

Nekoliko destina terorista ID i Al Nusre ubijeno je širom Sirije u velikoj ofanzivi vojske u ključnim provincijama – Hama, Homs, Damask, Alep, Idlib i Dara.

Sirijska vojska pokrenula je u poslednjih 24 časa niz velikih vojnih operacija širom zemlje u kojima je ubijeno nekoliko desetina terorista i mnogo ranjeno, javlja iranska agencija Fars, a prenosi “Sputnjik”.

U Hami, sirijski avioni uz podršku ruskih uništili su pozicije boraca ID-a u jednom selu blizu Al Salamijaha. Teroristi su navodno u napadima pretrpeli veliku štetu.

U centralnoj provinciji Homs ubijeni su teroristi Al Nusre u napadima sirijskih aviona na utvrđene položaje u selima Ter Maela i gradu Talbisehu, na severu Homsa, uz auto-put Damask Alepo.

U Damasku došlo je do žestokih sukoba sirijske vojske i militanata. Vojska je uz pomoć Snaga nacionalne odbrane jurišala na uporišta militanata uz jedan od njihovih glavnih ruta za snabdevanje na istoku provincije.

Sirijska vojska je u tom napadu uspela da preuzme potpunu kontrolu nad tim putom.

U Alepu ubijeno je najmanje 12 Takfiri militanata u ruralnom delu na jugozapadu. Osim toga, vojska je uništila položaje terorista Al Nusre u Alepu. Borbe su se tamo odigravale u nekoliko delova grada.

U Idlibu u seriji vazdušnih napada sirijske vojske gađani su položaji militanata.

Još jedna ofanziva pokrenuta je u južnom gradu Dari gde su snage sirijske vojske nanele veliku štetu Islamskoj državi.

(Sputniknews)

Share this post: