VELIKI ŠOK ZA SRBE: Makedonski portal „Minariport“ otkrio i tvrdi, da iza napada na Srbiju stoji ni manje ni više nego AMBASADOR…

Američki ambasador u Makedoniji, Džes Bejli

Makedonski portal „Minariport“ tvrdi da je u aferu prisluškivanja srpskih diplomata i zvaničnika direktno uključen američki ambasador u Skoplju Džes Bejli.

Kako prenosi „Politika“, Bejli je preko „svog“ premijera Zorana Zaeva zatražio da se pripadnici Uprave za bezbednost i kontraobaveštajne poslove (UBK) Makedonije uključe u prisluškivanje srpskih diplomata, ali i predsednika Aleksandra Vučića.

Prema pisanju tog sajta, ambasador Bejli koristi identičan scenario kojim je rušio vlast VMRO-DPMNE, ali je sada cilj Srbija.

Kako prenosi „Politika“, otkrivajući pozadinu špijunske afere, novinarka portala piše da za CIA pad Makedonije nije dovoljan i da mora da „padne“ i Srbija, kako bi Amerika „kompletirala vlasništvo nad Balkanom“.

„Zato su američka ’duboka država i njeni vazali Britanci i Nemci dali zeleno svetlo da se Skoplje pretvori u štab iz kojeg će se voditi aktivnosti čiji je cilj destabilizacija Srbije“, navodi se u tekstu.
Inače, Bejli je svojevremeno morao da napusti Tursku zbog organizovanja neuspelog državnog udara protiv Redžepa Tajipa Erdogana.

(Mediji)

Share this post: