VELIKI VANJA GRBIĆ UZ PUNE OČI SUZA: Njegova tužna priča iz svakodnevnog života…

foto: printscreen

foto: printscreen

Naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, vratio se iz Rio de Žaneira u Beograd, gde je ujedno sa svojim bivšim drugarima iz škole proslavio 30 godina mature.

Grbić je na svom Fejsbuk profilu postavio fotografiju sa proslave, uz tužan komentar da se na slici nalazi njegov razred Biologičara nakon 30 godina i dva drugara manje.

Ipak, to je izgleda samo bio uvod u priču od koje se zaista srce cepa, a koju je Grbić proživeo nekoliko sati nakon proslave.

Naime, on se vratio u Klek da kod mame Dane ostavi neke stvari, a tamo je na stanici stajao neki momak kojeg je naš odbojkaš odlučio da poveze.

„Mladić uđe i reče dobro veče. Kako se prezivaš? Petrović, kaže. Ko ti je otac? Meni je stric Drago… U tom trenutku kao da me neko nožem ubo u srce.

Čekaj, ti si sin Stevice?

Da, reče… Stevice mog preminulog druga iz osnovne škole sa kojim sam razgovarao poslednji put dok mu je žena bila trudna sa ovom momčinom, a on teško oboleo od raka… Znaš li ko sam ja, rekoh.

Znam, reče momak. Sećaš li se oca?

Pa, ja sam čika Vanja imao godinu i po dana… i ne baš. E, sine… tvoj tata i ja smo odrasli zajedno, rekoh, išli smo u isti razred… jedva sam izgovorio… momak mi je video suze koje nisam ni pokušao da zadržim… život je… neumoljiv… a Stevica… bio bi ponosan na sinčinu.

Često se pitam o smislu života.

I sve više shvatam koliko je važno pomoći onima posle nas da postanu vredni i dostojni svojih predaka“, napisao je Vladimir Grbić.

Share this post: