VESNA TRIVALIĆ PONOVO U BEOGRADU: Obradovaće vas razlog jer smo je svi poželeli!

Vesna Trivalić

Vesna Trivalić

Vesna Trivalić godinama živi u Dubaiju, a u Beograd se vratila zbog jedne specijalne uloge.

Naime, njen dugogodišnji kolega i prijatelj Nikola Kojo režira film „Stado“ u kojem je okupio sam vrh srpskog glumišta. Kojo smatra da je Vesna Trivalić jedna od najvećih svetskih glumica, posebno kad su u pitanju komedije, i bila mu je nezamenjiva u ovom projektu.

– To je velika radost, kad vas se sete… Ušla sam u šezdesete, nije baš da ima uloga. Drugo, ima ovde ozbiljnih glumica, a ja sam dubajska domaćica.

Ona već dugo živi u Dubaiju i u poslednje vreme nemamo baš tako često priliku da je vidimo u filmskim ostvarenjima. Srećna je, a karijeru je malo stavila na „stend baj“ kako bi se posvetila porodici.

– Posvećena sam porodici i mogla bih kao debela Džejn da živim i u nekoj prašumi, ali mi je važno da su mi tu dete i suprug, da vodim računa o njima, da ih volim i oni mene vole – kaže Vesna Trivalić.

Jedna od najboljih srpskih glumica novije generacije Vesna Trivalić FDU je upisala davne 1984. godine, a diplomirala je tek 2003. godine. To je, slobodno možemo reći, čini novom ikonom večitih stidenata.

Vesna se uz Seku Sablić smatra najvećom srpskom komičarkom, a za maestralno izvođenje u ovom žanru nagrađena je i Zlatnim ćuranom.

Na FDU su sa njom u klasi studirali Srđan Todorović, Mirjana Joković, Dragan Bjelogrlić, Manda, Dragan Petrović Pele, Branka Pujić, Vesna Stanojević, Boda Ninković, Tatjana Vencalovska i Darko Tomović.

19 godina studentskog staža ovoj sjajnoj glumici nije odmoglo u karijeri, jer je ostavila veliki trag na srpskog glumačkoj sceni. Rade Šerbedžija je često naziva „nebeski talentovanom glumicom“ .

Vesna je širokoj javnosti u eks-Ju postala poznata ulogom u seriji „Bolji život“ 1986. godine. Ostvarila je zapažene uloge u filmovima Lajanje na zvezde, Rane i Život je čudo, zatim u drami Oktoberfest, za koji je nagrađena Zlatnom arenom na Filmskom festivalu u Puli, kao i u TV serijama Metla bez drške i Vratiće se rode.

(24Sata.rs)

Share this post: