VIDEO SE U ČITULJI, A ZAVRŠIO U MARICI: Priveden Mija Baškalović, bivši vođa VOŽDOVAČKOG KLANA!

miodrag-baskalovic-mija-vozdovacki-klan-vidimo-se-u-citulji

Miodrag Baškalović zvani Mija (51), nekadašnji vođa voždovačkog klana i jedan od preživelih aktera čuvenog dokumentarca „Vidimo se u čitulji”, uhapšen je prekjuče na Voždovcu.

Nije se opirao hapšenju, ali je bio iznenađen. Za njim su mesecima tragali inspektori petog odeljenja beogradske policije, koji se bave požarima i eksplozijima.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati – objašnjava sagovornik.

Uhapšeni Baškalović poznat je i kao jedan od preživelih aktera „Vidimo se u čitulji”, a nekada je bio na čelu voždovačkog klana. Sumnjiči se za podmetanje požara, a interesantno je da mu je nadimak dok je bio na „vrhuncu slave” bio upravi Mija Piroman.

– Inspektori sumnjaju da ima veze sa jednim podmetnutim požarom u Beogradu, ali tek nakon njegovog saslušanja u tužilaštvu znaće se koja mu je tačno bila uloga – dodaje naš sagovornik.

U takozvanoj beloj knjizi MUP-a, voždovački klan nekad je slovio za „najjaču ekipu u gradu“. „Zenit” su doživeli za vreme šefovanja Gorana Vukovića Majmuna, koji se proslavio ubistvom Ljubomira Magaša, poznatijeg kao Ljuba Zemunac, u Frankfurtu.

U policiji tvrde da je Vuković i formirao grupu koja je početkom devedesetih važila za najorganizovaniju i najbrutalniju u kriminalnim sredinama na području celog Beograda.

Ova ekipa često je bila u sukobu sa drugim “kolegama” pa je dosta članova ubijeno – Aleksandar Knežević Knele, Bojan Banović, Romeo Savić, Zoran Dimitrov Žuća… a krajem 1994. godine stradao je i sam Vuković.

Na njegovo mesto tada je uskočio Mija Baškalović, učesnik, kako policija navodi, mnogih oružanih obračuna, u kojima je i sam više puta ranjavan.

(Alo/J. Paunović)

Share this post: