(VIDEO) SKANDAL DRMA KOLEVKU FUDBALA: U slučaj pedofilije u Engleskoj umešano 98 klubova i 350 žrtava!

mett-le-tisier

Veliku Britaniju potresa skandal vezan za pedofiliju u fudbalu i svakog dana na videlo izbijaju novi detalji.

Sada na tom slučaju rade policajci iz 20 stanica. Trenutno se, prema lokalnim medijskim izveštajima, broj otkrivenih žrtava popeo na 350!

Pritom, u skandal je umešano čak 98 klubova, počev od članova Premijer lige, pa sve do onih u amaterskim ligama. Naravno, nisu svi ti klubovi pod istragom, ali su uključeni na neki način. Istraga obuhvata period od više od 30 godina unazad.

Pandorinu kutiju su otvorili nekadašnji igrači koji su kao mladi bili žrtve trenera. Među prvima je sada u javnost istupio Rasel Dejvi (50), koji je još 1986. pokušao da dopre do Engleskog fudbalskog saveza pisavši mu o zlostavljanju. Tada je opisao sve što mu je radio skaut Čelsija Edi Hej.

Na videlo je izbilo i to da je Čelsi plaćao fudbalerima da o tome ćute.

Između ostalih, oglasio se i legendarni igrač Sautemptona, 48-godišnji Met Le Tisije (na fotografiji) tvrdeći da je kao klinac morao da ide na „gole masaže“ kod trenera Boba Higinsa, protiv koga je pokrenuta istraga. Inače, Higins je važio za odličnog lovca na talente, a između ostalih otkrio je i Alana Širera.

Strah među roditeljima čija deca sada igraju u mlađim kategorijama engleskih klubova pokušao je da smiri prvi čovek Premijer lige Ričard Skadamor, koji je svim porodicama poslao pismo tvrdeći da nemaju razloga za brigu.

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju „Stop nasilju“ u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom.Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić.

Pogledajte video:

Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe.“Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju“, jasno je rekla naša poznata novinarka.

Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike.BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ)Sigurne kuće: Beograd (3)KragujevacNišVranjeSmederevoPančevoZrenjaninNovi Sad SomborSremska Mitrovica

(Kurir sport)

Share this post: