(VIDEO)ŠEŠELJ PROZVAO VUČIĆA DA UHAPSI NIKOLIĆA: „Do juče nije imao pas zašta da ga ujede a danas ima milione!“

Povratak u Hag?

Mandatar Aleksandar Vučić poručio je danas da razume da Vojislava Šešelj „napada“ predsednika Srbije Tomislava Nikolića, jer lider radikala želi da se kandiduje na tu funkciju.

U skupštinskoj raspravi Vučić je, reagujući na Šešeljevu izjavu da bi trebalo ispitati Nikolićeve „kriminalne afere“, naveo da je predsednik Srbije dobro radio svoj posao, a da mu je jasno zašto ga Šešelj napada.

Šešelj je takav Vučićev odgovor ocenio kao nekorektan ističući da će biti spreman da povuče kandidaturu za predsednika Srbije ukoliko se preduzmu zakonske mere na koje je država obavezna prema Tomislavu Nikoliću.

„Nije mi stalo, ali mi je stalo da ovde vlada zakon i pravda, a to ne može dok se ne procesuira predsednik republike“, rekao je Šešelj, uz opasku da pre deset godina „Nikolića nije imao pas za šta da ujede“ i da je i Vučić svedok „tajkunskog uspona“ Tomislava Nikolića.

Šešelj je primetio i da cela Srbija zna da Nikolić ima lažnu fakultetsku diplomu.

„Pa nećete valjda vi reći da ne znate da ima lažnu diplomu, da je na pošten način diplomira i dao jedan ispit. Ako to kažete, ja podnosim ostavku“, rekao je Šešelj.

Vučić je na to odgovorio da će se Šešelj sigurno kandidovati, isto onako kako, dodao je, on neće.

„Za razliku od drugih, svaki dan sam 15 godina proveo s Šešeljem i dobro ga znam i kada je ozbiljan i kada nije. To što je rekao da neće da se kandiduje, to mačku o rep okačite, kandidovaće se i te kako“, rekao je Vučić.

A na prozivke Šešelja u vezi s fondacijom Dragice Nikolić, Vučić je rekao da ona tu fondaciju finansira donacijama različitih komapnija, prijatelja iz inostranstva, te da je, koliko zna, novac trošen na porodilišta, bolnice i druge stvari.

„Nisam blagajnik i ne mogu da vam kažem svaki dinar,ako imate sumnju recite nam. Video sam da je mnogo majki i dece raduje onome što je uradila“, rekao je Vučić i dodao da nema ništa protiv da se proveri svaki dinar te da je uveren da je sve na čist način urađeno.

Šešelj je danas zamerio Vladi još mnogo toga, a možda i ponajviše za podsticanje „petokolonaša“ i zapostavljanje srpske kulture i da Srbija izdvaja ogromna sredstva za Egzit i „drogu koja u tonama tamo stiže“, a da Matica srpska nema sredstava da bi izdala i jedan broj svog časopisa, između ostalog, rekao je Šešelj.

Pogledajte neke od rasprava između mandatara i lidera radikala:

(Tanjug/Pravda)

Share this post: