VLADA SRBIJE NA ZAJEDNIČKOM TUŠIRANJU U NIŠU: Ministri će morati po vojnički, u zajedničko kupatilo!

srbija-vojska02

Ministri Vlade Srbije u Nišu će na raspolaganju imati zajedničko kupatilo, baš poput vojnika i po onoj staroj red, rad i disciplina!

Vlada Srbije će od 13. do 18. oktobra boraviti u Nišu. Ni premijer Aleksandar Vučić, a ni ministri neće koristiti usluge hotela, već će spavati u niškoj kasarni.Vojnički život naših ministara trajaće pet dana. Svoje udobne kožne fotelje zameniće drvenim stolicama, zajedno će jesti, a na raspolaganju će imati i zajedničko kupatilo. Kako list saznaje, sobe su udobne i čiste, a na svakom spratu ima po nekoliko toaleta.

U Nišu se sve glanca i doteruje za dolazak premijera Aleksandra Vučića i ministara.

– Dvorište je sređeno, sve se glanca i čisti kako bi sve bilo kao pod konac. Inventar se sređuje, a što se sale za ručavanje tiče, vrlo je pristojna i ne odudara od kakvog modernog ugostiteljskog objekta.

Možda će želeti da probaju i čuveni vojnički pasulj, jer ovde se spremaju ukusna jela – kazao je naš dobro obavešteni izvor.

Kasarna se nalazi se u blizini centra grada, ima savremenu multimedijalnu salu, salu za sastanke.

– Biće zabavno, zašto da ne, da se podsete vojničkih dana.

Najvažnije je da je sve čisto, udobno i prostrano, da će imati priliku da obave sve aktivnosti koje su zamislili, a posebno je važno što je građanima kasarna dostupna zbog dobre povezanosti autobuskom linijom, jer, koliko znamo, premijer će razgovarati sa građanima i moguće je da će to učiniti baš u kasarni.

Nadamo se da će premijer i ministri biti zadovoljni jer je objekat zaista lep i čist – objašnjava dobro obavešteni izvor.

Za Niš su spremni i ministri, koji tvrde da im nije bitno ni gde će spavati, a neće im smetati ni vojnički uslovi.

– Nije još napravljen zvaničan protokol i ne znam rasporede, ali nemam problem da budem u bilo kakvim uslovima – poručila je ministarka Zorana Mihajlović.

Isti stav ima i njena koleginica iz Vlade ministarka Slavica Đukić Dejanović.

– Za mene je bitniji sadržaj poslova Vlade i što ću biti u delu Srbije sa perspektivom depopulacionih opština.

Uz zajedničke, planiram i ove aktivnosti. Nije problem za mene jedno kupatilo, niti sobe koje ste pomenuli – kazala je ministarka.

Iz kabineta Ane Brnabić, ministarke državne uprave i lokalne samouprave, poručili su da smeštaj i uslovi nisu ministarkin prioritet.
– Ministarka Brnabićeva će logostiku prilagoditi agendi sastanaka i aktivnostima u Nišu – kazali su iz kabineta Brnabićeve.

Šarčević: Služio sam vojsku baš u toj kasarni

Ministar prosvete Mladen Šarčević iskoristiće boravak u Nišu da evocira uspomene na vojničke dane, pošto je u toj kasarni služio vojsku.

– Služio sam vojsku u Nišu i ako bude baš moja kasarna, eto meni prilike da evociram uspomene. Bio sam ronilac, pa sam kasarnu viđao kao hotel “Hilton”, i to jedanput mesečno.

Sve vreme sam provodio na terenu. Ako mogu da biram cimera, biram Baneta Nedimovića – kazao je sa osmehom Šarčević.

(Alo)

Share this post: