Vojislav Šešelj uputio pretnje Tomislavu Nikoliću!

Pretnje

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zapretio je juče svom kumu i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću!

Radikal je u svom već prepoznatljivom stilu poručio da će Nikoliću „j….i majku“ i da će ga stići četnička pravda, koja, kako je rekao, počiva na oštrom oku i dobroj streli, koja je već odapeta!

Lider SRS je ove skandalozne pretnje uputio šefu države preko Tvitera, i to u nekoliko navrata:

– Ja ću predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću j….i majku po starom, tradicionalnom četničkom zakonu, čije odredbe on nikada nije osporavao – zapretio je Šešelj.

Međutim, nije tu zaustavio, već je nastavio sa još većim provokacijama:

– Boginja pravde presuđuje s mačem u ruci i povezom preko očiju. Četnička pravda počiva na oštrom oku i dobroj streli. Strela je već odapeta! – najavio je Šešelj i dodao:

Stići će te pravda

– Tomislav Nikolić je i te kako svestan da će ga stići četnička pravda, pa otud potiče taj teški osećaj na koji se javno žali. Ali pravda stiže!

U izjavi za Kurir, Šešelj objašnjava da je samo reagovao na Nikolićev intervju, u kojem je predsednik Srbije rekao da je na zahtev za vraćanje Šešelja u Hag svojevrstan pritisak na celu Srbiju i da Vlada u tom slučaju ima njegovu podršku.

– Ja samo reagujem na njegov intervju, i to adekvatno – kratko je rekao Šešelj.

Dušan Janjić, politički analitičar, kaže da lider SRS provocira državu i da ovim treba da se pozabave nadležni.

Očajan

– Očigledno je da je Šešelj u velikom problemu. On je čovek od nervoze i panike i pokušava da pridobije pažnju na bilo koji način. Sve te njegove reči su, prema mom mišljenju, izraz nemoći, očigledno je da provocira državu jer je uvrteo u glavu da je jači od države. Treba utvrditi da li je pravno sposoban ili ne, što je Hag propustio da uradi, i adekvatno reagovati – smatra Janjić.

Bez odgovora
STEFANOVIĆ I PREDSEDNIŠTVO ĆUTE

Ministar policije Nebojša Stefanović nije želeo da komentariše Šešeljeve pretnje, a bez komentara je bila i savetnica za medije Stanislava Pak. Ni na imejl upućen Ministarstvu unutrašnjih poslova nismo dobili odgovor.

(Kurir)

Share this post: