Voznijak: Roboti će nas tretirati kao pse ili neke druge kućne ljubimce

Budite drugačiji

Roboti će nas učiniti svojim ljubimcima zato što prosto želimo da neko brine o nama, upozorio je Stiv Voznijak jedan od osnivača kompanije Apple.

Veštačka inteligencija koja će kontrolisati svet nekada je zabrinjavala Voznijaka, ali je shvatio da bi to moglo biti dobro, „zato što će nas roboti verovatno zadržati na ovoj planeti, kao deo prirode“, izjavio je on na jednoj tehnološkoj konferenciji.

„Zapravo, sve to će biti vrlo dobro po ljude, a proći će na stotine godina pre nego što oni uopšte steknu tu sposobnost“, rekao je on.

Do tad, roboti će biti svesni svog mesta na svetu i želeće da nas zadrže, na isti način na koji mi želimo da imamo pse, rekao je Voznijak.

“Biće toliko pametni, da će znati da moraju da očuvaju prirodu, a ljudi su takođe deo prirode. Zato sam prevazišao strah da će nas zameniti računari. Oni će nam pomoći. Mi ćemo za njih biti originalni bogovi”.

Voznijak je istakao da kada bi roboti poželeli da osvoje svet, sigurno bi signalizirali drugim kućnim uređajima zahvaljujući “internetu stvari”.

“Ako se okrenu protiv nas, to bi bilo pravo iznenađenje. Ali mi želimo da budemo nečiji kućni ljubimci i da neko o nama brine sve vreme”, izjavio je on.

(INDEPENDENT)

Share this post: