Vučić: EPS i RTS se igraju sa mnom

sns vucic

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će prodaja Telekoma Srbije zavisiti od cene i da će se čekati da ona bude što bolja.

Vučić je najavio da novac od eventualne prodaje te kompanije ne bi bio utrošen na pokrivanje budžetskog deficita, već u investicije i infrastrukturne projekte.

„Ako ne dobijemo veću cenu nećemo ići na prodaju“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u četvrtak uveče, navodeći da je Srbija mnogo zdravija zemlja i mnogo bolja investiciona destinacija nego što je bila 2011. i da se zato čeka mnogo bolja cena.

Podsećajući da je Vlada Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije 2011. htela da proda 51 odsto Telekoma za 1,4 milijardi evra, ali da je tada ponudjeno 1,1 milijardi evra, pa se odustalo od prodaje, Vučić je rekao da će se svakako ići na to da dobijemo veću cenu.

Odgovarajući na pitanje da li već postoji kupac za Telekom Srbija, Vučić je rekao da je pitanje da li će do prodeja doći, jer je to dug proces, podsećajući da je inicijativa vlade za privatizaciju Telekoma u skladu sa onim što privatizacioni savetnik predlaže i to je tek početak tog procesa.

Privatizacioni savetnik za Telekom Srbiju je francuski Lazard, ali mogući modeli prodaje i cena nisu saopšteni posle jučerašnje sednice Vlade Srbije, na kojoj je doneta odluka o pokretanju procesa prodaje te kompanije.

Vučić je kazao da je Srbija prošla prvu reviziju Borda direktora MMF-a, a deficit republičkog budžeta je trenutno niži od 1,7 odsto bruto domaćeg proizvoda, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

„Srbija je prošla prvu reviziju bez posebnog sastanka Borda MMF-a „, rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije i dodao da je srpska ekonomija zdrava kao jabuke koje je kasnije podelio novinarima i snimateljima.

Prema njegovim rečima, to što je Srbija prošla prvu reviziju predstavlja veliko ohrabrenje građanima koji su bili spremni da izdrže reforme.

Vučić je kazao da je najveći problem u javnom sektoru, navodeći da su se u „RTS i EPS-u zaigrali s koeficijentima“.

„Oni mi uvek prijave da su smanjili plate a onda podignu koeficijente i to je ta igra“, kazao je Vučić.

(B92, BETA, TANJUG)

Share this post: