Vučić: Nekima nervoza i strah od bogate Srbije oduzimaju razum

Ilustracija

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je deficit 6,8 milijardi dinara, a ne 25 milijardi, koliko su se „neki kojima smeta jaka i bogata Srbija“ nadali da će biti.

Vučić je u Smederevu, objasnio da je Srbija ušla u period dinamičnog rasta i istakao da se više neće vraćati u recesiju.

„Zato i razumem nervozu mnogih kojima smeta jaka, snažna i bogata Srbija, koja to možda neće biti u narednih godinu ili dve, ali za četiri ili pet godina sigurno hoće“, kazao je premijer.

Prema njegovim rečima, mnogi su govorili da će Srbija ove godine biti u recesiji zbog mera fiskalne konsolidacije, a ispostavilo se da „smo ipak mi bili u pravu koji smo govorili da će Srbija biti u plusu“.

Pokrenućemo radne akcije

„Ja danas vama saopštavam da će Srbija već ove godine imati rast veći od jedan odsto, sledeće veći od dva odsto, a 2017. veći od tri odsto“, rekao je Vučić.

On je ponovio da je reforma srpske ekonomije njegov „diplomski rad“, i – osvrnuvši se na navode opozicije, interesnih grupa, kao i pojedinaca na društvenim mrežama, koji, su, kako je primetio, obmanjivali javnost po pitanju nivoa deficita – pokazao papir sa brojkama na kome je prikazano, kako je rekao, koliko je manje od planiranog Srbija potrošlia, a koliko je više zaradila.

„Za one koji su se nadali da će nam deficit u avgustu biti 25 milijardi, a nama je deficit 6,8 milijardi, mogu samo da kažem da ne razumem ljude koji ne vole svoju zemlju i ne raduju se njenom uspehu. Mi ćemo nastaviti kao i do sada i imaće razloga za tugu, ako svoju već svoju zemlju ne vole dovoljno“, uveren je premijer.

(Tanjug)

Share this post: