VUČIĆ: PRIŠTINA ŽELI DA NAS PONIZI!

vucic sns srpska napredna stranka

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da sumnja da je Priština samostalno postavila najnovije uslove za nastavak dijaloga u Briselu, što, kako je rekao, ne doprinosi rešavanju problema, već doliva ulje na vatru.

Zato će danas razgovarati sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini a biće održana i sednica Vlade na tu temu, najavio je Vučić.

Neko u Prištini, rekao je premijer, ne želi da čuje, a kamoli da razume našu argumentaciju da je Srbija opredeljena za dijalog i za postizanje kompromisa. Poruke iz Prištine su, prema njegovim rečima, potpuno neverovatne i pokazuju da neko tamo ne želi dijalog.

„Neko u Prištini želi unižavanje Srbije i ne želi da čuje, a kamoli da razume našu argumentaciju“, kazao je premijer Vučić.

Premijer je ukazao da su se i dosad iz Prištine mogle čuti razne besmislice i ponovio da smatra da su dobri odnosi sa Albancima ključni za napredak svih odnosa na Balkanu.

„Plašim se da ovakve izjave, za koje sumnjam da su samostalne date, ne doprinose rešavanju problema već da dodatno dolivaju ulje na vatru“, rekao je Vučić.

(Tanjug)

Share this post: