Vučić: Srbija punopravni član EU do 2020. godine

Ne sme biti nasilja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Bratislavi da očekuje da Srbija postane punopravna članica Evropske unije do 2020. godine i to je prioritet Vlade na čijem je čelu.

Vučić je, na otvaranju Poslovnog foruma “Srbija – Slovačka 2015″, ocenio da će paket mera Vlade Srbije usmerenih ka fiskalnoj konsolidaciji, kao i aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom dati dodatnu sigurnost investitorima, jer će Srbija obezbediti dugoročnu makroekonomsku stabilnost.

Vučić je istakao da, kao što je Slovačka bila jedan od lidera u reformama u Jugoistočnoj Evropi na početku milenijuma, to Srbija teži da bude danas, saopštila je Vlada Srbije.

– Srbija nudi dobre uslove za strane investitore, a jedna od prednosti je stabilna politička i ekonomska situacija u zemlji.Upravo je i Slovačka iz tog razloga postala veoma privlačna za strane investitore, zbog svoje stabilnosti – rekao je Vučić.

On je naglasio da Srbija stremi jačanju svoje ekonomije, stvaranju uređene države koja počiva na evropskim vrednostima, ojačane efikasnim javnim sektorom i stvaranju najprivlačnijeg poslovnog okruženja u ovom delu Evrope.

Poslovni forum su otvorili Vučić i potpredsednik Vlade i ministar spoljnih i evropskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, a na tom skupu učestvovuje oko 60 kompanija iz Slovačke i 21 iz Srbije.

(Fonet)

Share this post: