Vujović: Milion Srba će imati platu veću nego ikad

dusan vujovic

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović potvrdio je danas da će biti povećanja plata i penzija.

Vujović je na TV Pink podsetio da je i premijer najavio da će povećanje plata, odnosno revizija, biti vrlo skoro.

„Za milion i sto hiljada, odnosno milion i dvesta hiljada ljudi, to će biti povećanje“, najavio je Vujović i dodao da će imati veće nego ikada plate i penzije, a to su oni kojima plate i penzije uopšte nisu smanjene u oktobru prošle godine.

Za ostale ljude to će biti povećanje koji će delimično kompenzovati smanjenje koje je bilo neophodno prošle godine da bi se krenulo u proces reforme, najavio je Vujović.

„Za nas je bitno da to radimo postepeno i da dostignemo nivo koji je održiv“, rekao je Vujović i dodao da je to „terapija od tri godine kroz koju prolazimo“.

„Cilj nam je da stvorimo situaciju u kojoj ćemo moći da računamo na trajno povećanje plata i penzija posle 2017. godine“, naglasio je Vujović.

„Nalazimo se u poslednjoj fazi pripreme da se osete prvi elementi boljitka“, ocenio je Vujović i dodao da se već oseća boljitak u tome što su cene izuzetno stabilne, a realni dohoci potpuno zaštićeni.

Vujović je istakao da se Srbija citira kao jedna od najuspešnijih zemalja i kao primer svima i da teške stvari sprovodi najbolji način.

Ministar finansija je ukazao da su rezultati dobri da ekonomija raste, da je deficit verovatno oko 1,2, odnosno 1,3 odsto i da očekuje da će iznositi najviše tri i po odsto.

(Tanjug)

Share this post: