ZA TURSKU GRANICA SIRIJE JE GRANICA RUSIJE, inače ćemo potopiti tursku flotu za nekoliko minuta

rusija brod razarac

Vojni ekspert Viktor Litovkin izjavio je korespondentu ROSBALTA da ako turka vojska pređe granicu Sirije i započne borbena dejstva protiv sirijske vladine vojske, Rusija, koja je preuzela obavezu da armiji Sirijske Arapske Republike (SAR) pruži pomoć, pristupiće nanošenju udara po turskoj vojsci na teritoriji SAR.

Litovkin smatra da u takvom slučaju nikakav NATO nema pravo da podržava Tursku, budući da „Rusija ne napada na Tursku, ne narušava njene granice, A OSIM TOGA, Turci treba i da znaju gde im je mesto“.

A „ako NATO i pod takvim okolnostima pruži pomoć Turskoj, tim gore po NATO“ – rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li to treba da znači da je Rusija spremna da uđe u rat protiv Turske i NATO, Litovkin je primetio: „mi se ne pripremamo da ratujemo protiv Turske i NATO i mi nismo inicijatori tih događaja.

Međutim, mi ćemo na teritoriji Sirije braniti svoje nacionalne interese, a prema Siriji izvršavaćemo naše savezničke obaveze.“

Ekspert je uveren da je Rusija sposobna da „iznese“ rat protiv Turske: „Turska – ko je to? Eksperti su izračunali da ćemo tursku flotu u Crnom Moru potopiti za nekoliko minuta“, izjavio je Litovkin.

(Veseljenska)

Share this post: