„ZAPRILIČILO PA NE PUŠTA“: I Ahmet Davutoglu u ponedeljak u Beogradu

davutoglu turska skupstina parlament stranka

Srpsko-turski poslovni forum, na kojem će biti predstavljene mogućnosti za investiranje turskih kompanija u Srbiji, biće održan u ponedeljak, 28. decembra, u beogradskom hotelu Hajat ridžensi, pod pokroviteljstvom Halkbanke Beograd i u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Poslovni forum otvoriće, kako najavljuje organizator, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Turske Ahmet Davutoglu, a učestvovaće predsednik PKS Marko Čadež, kopredsednik DEIK tursko-srpskog poslovnog saveta Aleksandar Međedović, kao i predsednik DEIK-a Omer Cihad Vardan.

Na forumu će biti predstavljeni potencijali, mehanizmi i projekti za moguće investicije turskih kompanija u Srbiji, kao i uspešno realizovane investicije Halkbanke u našoj zemlji Srbiji.

U okviru foruma će prvo biti organizovani B2B sastanci kompanija iz Turske i Srbije, a potom će se učesnicima skupa obratiti visoki zvaničnici dve zemlje.

Završetak foruma će obeležiti radna večera, kojoj će prisustvovati premijeri Srbije i Turske, navodi se u saopštenju.

Srbija ove godine očekuje rekordnu spoljno-trgovinsku razmenu sa Turskom u vrednosti od milijardu evra, izjavio je u oktobru ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić prilikom potpisivanja sporazuma i Akcionog plan trilateralnog trgovinskog komiteta koji su potrpisale Srbija, Turska i BiH u Beogradu.

(Tanjug)

Share this post: