ZASTRAŠUJUĆI IZVEŠTAJ PENTAGONA: Terorizam je američko oružje za pljačku, da li su teroristi nova vojska SAD!?

teroristi minobacac sirija pobunjenici

Terorističke organizacije kao što je Islamska država imaće naoružanje kojim će moći ne samo da pariraju Vojsci SAD, već i da pobede.

Do 2035. godine, Vojska SAD će se suočavati sa privatnim i nevladinim snagama koje će posedovati tehnologiju dovoljno naprednu da se nose sa američkim konvencionalnim snagama.

Terorističke organizacije kao što je Islamska država imaće naoružanje kojim će moći ne samo da pariraju Vojsci SAD, već i da pobede, navodi se u analizi američkog Generalštaba.

„Neprijatelji će nastaviti da razvijaju svoje sposbnosti za izbegavanje i dostizanje američke tehnološke nadmoći“, navodi se u dokumentu naslovljenom „Operativno okruženje 2035: Generalštab u izazovnom i nesređenom svetu“.

„Mnoge kriminalne i terorističke grupe će verovatno kombinovati relativno jeftine, dostupne i porencijalno opasne tehnologije kao što su društvene mreže, pametni teleofoni, 3D štampa, robotski i autonomni sistemi, kako bi narušili ili pobedili sisteme SAD u budućnosti“, ističe se u dokumentu.

Ukoliko su predviđanja Pentagona tačna, paravojske budućnosti moći će da se organizuju i pokrenu akcije mnogo brže nego do sada, pri čemu će imati sposobnosti sa kojim se vojska SAD još nije susrela.

Terorističke grupe će koristiti komercijalne tehnologije kao oružje i sredstva izviđanja ili špijunaže.

(Newsweek)

Share this post: