Zbog fotografije dečaka u suzama i krvavog nosa, Turska na nogama

turska decak pretucen

Fotografije dečaka u suzama i krvavog nosa kog je pretukao vlasnik restorana u Turskoj izazvale su veliki bes na društvenim mrežama.

Nakon što je objavljena fotografija sirijskog dečaka kog je pretukao vlasnik restorana u Turskoj jer je ispred prodavao papirne maramice izazvale su bes, ali i simpatije prema dečaku koji se samo trudio da zaradi kako bi preživeo.

Dečak se navodno zove Ahmed Hamdo Abejed, a sa svojom porodicom je pobegao iz Sirije. Incident se dogodio u Izmiru, a objavljene fotografije su privukle pažnju turskog premijera Ahmeta Davutogla koji je zadužio lokalnu vlast da pronađe dečaka i pomogne njegovoj porodici.

“Samo sam prodavao maramice. U trenutku kada je jedna gospođa htela da kupi paketić došli su muškarci i počeli da me tuku. Srušili su me na tlo i gazili nogama. Onda su s druge strane dotrčali neki Sirijci i polili me vodom, i tada sam opet došao svesti“, rekao je ovaj dečak.

Zbog njegove fotografije čitava Turska se digla na noge, a zbog nedostatka empatije pojedinaca u Turskoj Tviteraši su bili besni.

(B92/Sudbine)

Share this post: