Zečević: Partizan sprečen da izgradi stadion!

Žarko Zečević - fk Partizan

Žarko Zečević – fk Partizan

Bivši generalni sekretar Partizana Žarko Zečević rekao je u intervjuu za klupsku televiziju da je klub sprečen da izgradi svoj stadion.

Pre desetak godina se uveliko najavljivala izgradnja novog doma crno-belih, koji nisu vlasnici objekta u Humskoj, jer je u vlasništvu Vojske Srbine.

Napravljen je projekat, planiran budžet, Partizan je imao velike planove, ali od svega nije bilo ništa.

„Mi smo ranije u smislu finansiranja zatvorili krug sa šoping molom i hotelom. Prošli smo regulacioni plan, ali bili smo zakočeni oko izgradnje novog stadiona. Tada nije postojala politička volja da se to zatvori. Neću da optužujem bilo koga, jednostavno bili smo sprečeni da završimo projekat. Ubeđen sam da te 2006, 2007. godine, kada smo imali sve projekte na stolu i kada je Skupština grada Beograda trebalo samo da usvoji Urbanistički plan za tu lokaciju i lokaciju Crvene zvezde, dakle da tada nismo bili zakočeni, Partizan bi 2010. godine igrao na novom stadionu, koji bi u ovom delu Balkana bio jedan od najmodernijih stadiona i na kojem bi reprezentacija mogla da igra svoje utakmice, čak i da konkuriše za održavanje finala utakmica Lige Evrope„, rekao jeZečević.

Zečević je pružio podršku bivšem saradniku iz Humske Ivanu Ćurkoviću u izboru za novog predsednika Partizana.

(B92)

Share this post: