Da li su, nasuprot srpskom pravosudju, Radikali bili u pravu?

igor vlahovic

 

 

 

 

 

 

Igor Vlahović – Da li su, nasuprot srpskom pravosudju, Radikali bili u pravu?

 

Jeste li čuli za onu izreku – Dokon pop i goveda krsti?

Na tlu ove, nazovi, Republike Srbije, postoji Ministarstvo pravde, koje se boriza pravdu, nas, goveda, pardon, običnih gradjana.

Ma goveda bre,…

Slično kao goveda…

Goveda barem ne moraju da brinu kako će da se prehrane i da se napoje. Jedina sličnost izmedju nas običnih gradjana u pravnoj državi, i goveda ogleda se u tome što i njih i nas izvode na klanicu.

I gore od goveda…

Proces klanja goveda ima, barem, svoj jasan završetak, dok se nama, običnim gradjanima u pravnoj državi, sudi i presudjuje, i tako iznova, dokle god životarimo u njoj.

Jedan od interesantnijih momenata satanističkog krsta srpskog pravosudja  – nerada, korumpiranosti, političke podobnosti, i mlaćenjem prazne slame zarad šlihtanja osvajačkoj politici Zapada, zbio se upravo ovih dana.

Svi pisani srpski mediji preplavljeni su vešću sledeće sadržine:

Više javno tužilaštvo u Beogradu je na adresu Srpske radikalne stranke uputilo poziv za saslušanje dva funkcionera te partije, poznate po ekstremno desnim stavovima. Razlog je paljenje zastava Amerike, EU i NATO na protestu koji su radikali održali u novembru prošle godine.
Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović i član predsedničkog kolegijuma radikala Aleksandar Dražić, sumnjiče se za krivično delo „povrede ugleda strane države ili međunarodne organizacije“ i u tom svojstvu su dobili pozive za saslušanje.

Mislim da vam je jasno to što pripadnike SRS-a doživljavam kao obične gradjane u ovoj pravnoj državi. Ako nekome kojim slučajem nije jasno, razlog zašto ih tako doživljavam, leži u činjenici da, od maja prošle godine, nisu više parlamentarna stranka. Falilo je samo  nepunih pola procenta da to postanu, ali o izbornim nameštaljkama, posebno od strane koalicije Žutih fašista, izlišno je i govoriti.

Slagali se mi sa ideologijom SRS-a, ili ne, težak je greh da pravosudje proglasi grehom njihovu borbu za očuvanje nacionalnog identiteta, teritorijalnog integriteta i poštovanje Ustava Srbije, a samim tim i borbu za to da svi njeni gradjani žive jednim, čoveka, svakako, dostojnijim životom.

Borbu, u ovom slučaju, zasnovanu na jednoj, krajnje, civilizovanoj protestnoj šetnji.

A, to što su, u trenutku afekta izazvanog žalom za svojom, posledicom zločinačkog delovanja Zapada i domaćih izdajnika, uništenom Republikom, zapalili tri platna – Pa jesu li nekome pretili, jesu li nekoga povredili ili ne daj Bože, nekoga ubili?

Možda su nekog uvredili,…Nekog običnog i poštenog gradjanina iz zemalja SAD-a i EU…

Ali, neka srpsko pravosudje pred tim Svetom saopšti da se zahvaljujući svom neradu, korumpiranosti, političkoj podobnosti i mlaćenjem prazne slame zarad šlihtanja osvajačkoj politici Zapada, što se nas, običnih gradjana tiče, u, nazovi, Republici Srbiji, sudske parnice vuku ko gladna godina.

Neka srpsko pravosudje pred tim Svetom saopšti da zbog toga masa nas, običnih gradjana, bez obzira što je Izvršna presuda donesena, čekajući na njenu realizaciju – Ili, nema gde da živi, jer bezobraznik koji mu je zaposeo stan, zahvaljujući svojim vezama, nema nameru da izadje iz stana, ili, živi pod konstantim psihičkim stresom zbog toga što je, huligan koji ga je napao, ili lopov, koji mu je ukrao auto, provalio u stan isl., i dalje na slobodi,…

Da ne pričamo o tome kako, dok neko živi u teškom bolu, što je izgubio svoju dragu osobu, njen ubica, nakon samo par godina, provedenih u zatvoru, sada, na slobodi, ponovo nanosi još veće i teže boli nekom drugom,…Da ne pričamo o tome, koliko će dece svoje detinjstvo upamtiti po tome što, jedan od roditelja, zahvaljujući svojim vezama u pravosudju, nije mu dozvoljavao da vidja drugog roditelja,…

Da ne pričamo o tome što gotovo svi koji su ovih prethodnih 12 godina običan narod u Srbiji doveli do samog ruba egzistencijalne bede i kulturne i duhovne sirotinje, ne samo da su na slobodi, već aktivno učestvuju u ekonomsko-političkom životu, nazovi, Republike Srbije.

Da ne pričamo o tome, kako, svakim novim danom, sve intenzivnije, preti opasnost da se Srbija svede samo na beogradski pašaluk, zato što će nam, poput Kosova, osvajači sa tla Zapada, postepeno oduzimati i Vojvodinu i Sandžak, i sve druge teritorije, jer su im pogodne za širenje kriminogenih krugova i delatnosti.

Običan gradjanin neke zemlje u SAD-u ili EU sigurno će sve to razumeti i, ako je, pre svega, čovek, sigurno je da će, iznad ta tri platna staviti jednu državu i jedan narod, koji, čini se, izumiru. Običan gradjanin neke zemlje u SAD-u ili EU sigurno će sve to razumeti i, ako je, pre svega, čovek, sigurno je da će, iznad ta tri platna staviti ljudski život.

Običan gradjanin neke zemlje u SAD-u ili EU sigurno će razumeti da su, nasuprot srpskom pravosudju, Radikali bili u pravu.

 

Share this post: