Dačić i Nikolić će iščupati Srbiju iz zone ”crne rupe“!

 

 

 

 

 

 

Dragan Đogović – Dačić i Nikolić će iščupati Srbiju iz zone ”crne rupe“!

 

Vjerovali ili ne, svidjelo se nekome ili ne… Ivica Dačić polako ali sigurno istasa u  prvog istinskog prosrpskog političara novog doba,  koji će svojim diplomatsko-političkim stavovima i koncipiranim programima u dogledno vrijeme, uspostaviti konačni red i zakon, na dosadašnjem ojađenom tlu Srbije, i ojačati njen stepen razvoja na svim privrednim i industrijskim strukturama.

Uz izvanrednu uzajamnu saradnju sa predsjednikom Nikolićem, Dačić i njegov kabinet prebrodiće svojim djelovanjem skoro sve aktuelne poteškoce, a velike prepreke od strane unutrašnjih i vanjskih političkih struktura mudrom politikom ukloniti sa stramputnice, i time zvanično usmjeriti Srbiju na pravi kurs ka njenom ekonomskom procvatu.

Još pre 4-5 godina mi je zapao ovaj malisimpatični debeljuckasti “zvrk“ za oko,

– tada sam uvidio i prepoznao u njemu izvjesne neophodne elemente jednog kompetentnog političara, sa glavnom značajnom osobinom za realna i racionalna rasuđivanja problematike i veliku dozu pozitivne karakterne karizme.

Osobine Dačića koje sam naveo su glavni uzrok i pogon njegovog diplomatskog radnog spektra i ne treba da čudi nikoga njegov  politički uspon, koji ga je učinio važnim faktorom današnjeg aktuelnog političkog života i stanja u zemlji.

Zapadne diplomate pomno prate zbivanja i njegov rad, sa nepotrebnom i neosnovanom  bojažnošću, da će se politika iz 1990-ih godina pod njegovom dirigentnom palicom ponovo povratiti na političku scenu Srbije.

Dačić je politička komponenta iz tog doba, – on je mudro i na vrijeme spoznao sve loše i dobre elemente političkog djelovanja tog razdoblja, što je značajno uticalo na daljnje kreiranje njegove diplomatske koncepcije.

Neke njegove neobične ideje, koje s vremena na vrijeme plasira na uzburkanu političku scenu, a posle ih sam relativira, su kreativno smišnljeni taktički potezi i pokušaji sa glavnim ciljem otvaranja novih dimenzija u strukturi političkog života, za dobrobit Republike Srbije.

Predstojeća planirana Vlada sa Dačićem na čelu, bi bila najpodobnija i najefikasnija opcija i siguran garant za izgradnju nove ekonomski jake i politički stabilne Srbije.

Njegova lična sposobnost i koncepcija diplomatskog balansa između zapada i istoka sa segmentima čiste prosrpske politike je  briljantna strategija, koja je nedostajala svih ovih minulih godina u srpskoj diplomatiji, kao veoma važan i vitalan faktor za opstanak i razvoj države.

Bili mi ili ne biračke pristalice i simpaziteri Dačića i Nikolića, na nama je dužnost kao građanima Srbije da podržimo njihov budući politički rad i zajedničkim trudom poboljšamo razvoj i ugled naše države, sa nadom i ciljem za bolje sutra.

Dragan Djogovic

Dizeldorf

Share this post: