Dani pakla

 

Majković – Dani pakla

 

Živane, dugo me nije bilo, šta ima novo. Sada će da dođu Baba Tomanija i Vučko da sastančimo pa dok se ne pojave raportiraj. Nego na šta to ličiš, kao da te poplava izbacila?

– Mila moja Daco i šefe, puče mi juče guma na biciklo baš u krivini kod Radišinog zabrana pa se strmeknuh u jendek a taman sam bio krenuo da iskontrolišem Panteliju i malog Đokicu…..sve me koske bolu šefice. Nego stanje u selo ne valja. Narod se povukao pa ćuti. Eno, gazda Obrad hoće da zatvori kafanu…kaže…ne može da proda ni kilo rakije dnevno…ali se dosetio ovih dana pa organizuje rijaliti šou “Mali Braca“, došli neki, Bože me sačuvaj da učestvuju, ono se ne viđa svaki dan….i muško i žensko.

Sve ih nabio u onu magazu iza kafane….kao tu će da se pitaju, stanuju i da ih snima Stole kamerman, onaj što snima svadbe i krštenja…da se sve vidi šta rade i ko će koga.

Na onu napuštenu Farmu ćuraka došli pa neki drugi, da budu farmeri u isto neki rijaliti… da gaje ćurke i patke i da sve to snima TV i da narod gleda…i svi kažu da su svi neki Vipovi….a šta mu to znači pojma nemam. Načuo sam da se ovi naši seoski đilkoši spremaju da idu da im gaču i muču noću….moraću da obratim pažnju, banda je to. Pantelija šeta okolo sa onu svoju tandžaru kao sumanut i čeka da vratiš avijonče da ima šta da čuva. Šeika nigde ni od korova pa Pantelija digo ruke da bi mu čuvao njivu… mora da ga prijavim u rijaliti u Farmu…

-Živane napiši sve u izveštaju…napismeno…evo idu Baba Tomanija i Vučko…da imam sve crno na belo…na izvršenje!

– Daco…šta uradi ti u Brisel…ima li nekog pomaka?

– Slušaj Tomanija, nemoj da se praviš mutava…bili smo i ti i Vučko i ja zajedno kod Eštonke…šta me sada pitaš kao da si pala s Marsa…sve si čula a i Vučko je čuo…hoćete meni da uvalite da sam samo ja čula dok ste vi vatali zjala. Neće da mogne…ima svi da podelimo odgovornost a ne samo Daca da nagrabusi jer će da dobijemo duplo golo pa i malo manje od kako pregovaram.

[adsenseyu1]

– Jes Daco u pravu si, kako god okreneš sledi nam dal` obučeno dal` golo ali biće ništa koliko ja vidim…Boga ti, šta ti misliš Vučko..?

– Tomanijo, mila moja politička mati, ja mislim da odstupanja od pregovora ne sme biti!

Znam ja da će da dobijemo šipak od Eštonke i Tačija ali mi mora da pregovaramo jer je nama u pregovorima jedini spas. Ako ne pregovaramo nećemo ni šipak dobiti pa je bolje da pregovaramo jer nam šipak i tako sledi pa ćemo bar znati da smo ga ispregovarali, bio obučen bio go, pa još dupli! Nama nema bez Unije i Eštonke života. Nas čeka nekoliko DANA PAKLA…pred nama se AD otvorio…u AD ćemo otići bilo sa ništa bilo sa išta pa bolje da odemo sa ništa…eto, tako ja mislim mila moja Tomanijo….

-Pu, pu pu…nemoj AD da mi spominješ Vučko…prekrsti se…mnogo je gusto, moramo konstatovati…nego imamo li mi crvenu liniju do koje ćemo ići u pregovorima…?

– A šta ti je to Tomanija? Kakva crvena linija kakvi bakrači…ako ne dobijamo ništa onda nema ni linije…liniju smo odavno zacrtali pa izbrisali…pa zacrtali pa izbrisali…noću sanjam neke linije…da su bar prave nego sve neke u cikcak…strašno!

– Ajde, bre, Daco, mnogo si osetljiva…eto ja, imam čas jednu čas drugu liniju…malo  zacrtam  jednu, malo  drugu…to ti sve zavisi kako kažu ovi iz ambasade…oni zacrtaju a ja po liniji…šta me košta, manje me boli glava…nije Tomanija od juče…kako god okreneš linija je manje bitna…očas posla može da se promeni…

– Mila moja politička mati….svaka ti čast…tako treba, nismo mi zadrti linijaši…neka vidi Evropa da mi možemo po svakoj liniji da se krećemo…mi smo već dokazali da možemo da se krećemo i u krug…jest da nigde nećemo stići…ali i to  je dokaz za Evropu da ćemo je slušati …kaskamo lepo u krug, tapšu nam i bodre nas, šta ćeš više.

Samo da nas minu ovi DANI PAKLENI da se AD zatvori ispred nas i iznad nas a posle ćemo natenane, naše vreme i tako tek dolazi.

Evropsko vreme!!

[adsenseyu2]

Share this post: