Famozna 2012 godina / Smak svijeta ili ..?

 

 

 

 

 

Dragan Đogović – Famozna 2012 godina / Smak svijeta ili ..?

 

Čitava halabuka o Majinom kalendaru, napadu vanzemaljaca, sudar sa planetom Nibiru i ostalim nagađanjima raznih drugih strukturalnih izvora, je obična farsa, sa ciljem stvaranja određenih interesa i komercijalnog profita.

Jedina moguća opasnost za čovjecanstvo u svakom momentu je sam čovjek, ljudski faktor, na kojeg izrazito i neprekidno pažnju obratiti moramo.

Godina 2012 posjeduje zaista jedan posebno izražen karakterističan oblik. Maje su svojim fascinantnim kalendarom označili u ovoj godini, kraj jedne vremenske epohe i početak sledećeg novog razdoblja. Kao sto nam je već poznato, njihov kalendar je produkt baziran na izvanrednom poznavanju astrologije i astronomije uopšte.

 

O čemu se u stvari radi?

U ovoj 2012 -oj godini se završava jedan kosmički mjesec. Kosmička godina ima 25.920 zemaljskih godina.

Kosmos isto kao i naša planeta, ima svoja vremenska razdoblja.

Zbog svega ovog je i došlo do raznih špekulacija i mnogobrojnih teza o smaku svijeta u kojem određeni elementi vide i imaju svoj interes.

 

Ko sve ima interes u ovim mračnim proročanstvima?

U prvoj liniji regirunzi nekih značajnih zemalja imaju svoj  interes, jer u ovakvim vanrednim situacijama vješto skreću pažnju javnog mjenja sa aktuelnih ekonomskih i vojno političkih problema, koja drmaju današnji svijet, ali i istovremeno privlače psihološku pažnju cjelokupne javnosti direktno na sebe, ispoljavajuci pritom svoju političku moć i kompetentnost u borbi za nove glasače.

U drugoj liniji su raznorazni kompromitovani naučnici i profeti, koji svojim kreativnim ali nerealnim tezama ističu svoju profesionalnu ličnost, željni slave i profita.

I na kraju u trećoj liniji su beskrupulozne firme, ustanove i individualci, koji strah i vjerovanje mnogobrojne svjetske populacije iskorištavaju zarad svojih pohlepnih interesa, putem manipulativnih, intrigiranih i gramzivih projekata, čime basnoslovno na kraju pune svoja bankovna konta.

 

Zašto, ne baš mali broj čovječanstva, vjeruje ovakvim informacijama?

Mistika, esoterika, paranormalni i ostali ekscetrični elementi, svjesno i nesvjesno utiču na ljudski mozak, stvar je individualaca kako i na koji način pristupa i ophodi se

sa ovom građom.

Neki ljudi su sa lakoćom veoma podložni vjerovanju skoro svakim informacijama ovakvog koncepta, oni jednostavno vole i žele da vjeruju u nešto ekstravagantno, famozno i mistično, poistovjećujuci sami sebe važnim i sastavnim dijelom tih oblika.

Drugi sve to ignorišu, ne pridavajući posebnog značaja, dok treći pak rezimiraju i racionalno o tome razmišljaju.

 

Da li mistične, ezoterične i paranormalne pojave i pojmovi doista postoje?

– Njihova projekcija je odraz nečeg novog,posebnog, nerealnog i izvorno neobjašnjenog u današnjem modernom svijetu.

 Moramo spoznavati a ne ignorisati takve pojave, – duboko o tome razmišljati, rešežitati i tako stvarati realno i racionalno svoj vlastiti dojam, sliku i stav.

Moje ličan stav glasi:

-Ništa ne treba ignorisati! Sve je moguće, osim drvene peći, ili je čak i ona moguća?!

Dakle da se vratimo početnoj temi – opustite se,  život ovakav kakav jeste

teče i teči će i dalje.

Do smaka svijeta u ovoj godini niti u dogledno vrijeme – neće doći!

 

Živjeli!

 

Dragan Đogovic

Düsseldorf


Share this post: