Izbori u Zaječaru – Povratak u 90-e, ali ovoga puta bez alternative

igor vlahovic

 

 

 

 

 

 

Igor Vlahović – Izbori u Zaječaru – Povratak u 90-e, ali ovoga puta bez alternative

 

Devedesete, Beda i nemaština, sirotinja raja mora da pronadje još jedan posao, kako bi uspela da živi bolje,…

Uz malo mentalne gimnastike i truda, bilo je ostvarivo. Nasilna turbo dizel kultura uništavala je kulturnu svest nacije, posebno mladih,…

Ali, uz malo informisanosti o postojanju drugih, viših, kulturnih sadržaja, odnosno otvorenosti za uživanje u njima, mnogi su, iz tog turbo-dizel pakla, kretali put kulturnog prosvetljenja, pa su tako pozorišta, bioskopi, koncerti tradicionalne, klasične, džez, rok i pop muzike, bili i te kako posećeni.

Miloševićev apsolutizam gurao je brojnu političku opoziciju na marginu,…Umesto u ministarstva i skupštinske klupe, na ulične demonstracije,…

Uz ogroman trud, u procesu dokazivanja odanosti osvajačima sa Zapada, tog 5.oktobra, uspeli su da zajašu Srbiju i njen narod.

Danas, jun, 2013. god. – Apokalipsa Srbije? Odgovor je, čini se, na pomolu.

Na nedavno održanim izborima u Zemunu, šačica ogorčene sirotinje raje, koja jedva da i jednog, bilo kakvog, posla ima, svoju podršku ukazala je pripadnicima SNS i njihovim obećanjima,…Dala im je apsolutnu vlast.

Srećni, zadovoljni i okuraženi, naravno, puni novih obećanja, pripadnici SNS-a hrabro su krenuli u osvajanje Zaječara, pred republičke izbore, poslednje, politički relevantne teritorije.

Iako im je sve delovalo lako i glatko, naleteli su na tvrd orah, u vidu političkog konglomerata URS-a, predvodjenim, Mladjanom Dinkićem, tvorcem spomenutog konglomerata i donedavnim gradonačelnikom, istaknutim Ursovcem, Boškom Ničićem.

Počela je borba, u kojoj su korišćena ključna beskrupulozna sredstva moderne evropske Srbije – Manipulatorsko deljenje jednokratki, sirotinji raji u vidu suhomesnatih proizvoda, zejitina i sl.,…

Putem medija, najprimitivnije konfrontacije, gde im, po principu smejala se koza ovci, najprisutniji, u isto vreme, argument i replika, behu – vi ste lopovi,… I, sasvim očekivano, ali ne u tolikoj meri, svakodnevnih medjusobnih fizičkih napada.

Dragi Zaječarci, zar vam je beda i sirotinja u tolikoj meri pomutila zdrav razum, pa ste za šaku boljeg standarda, koji su vam obećali, za samo malo manje sirotinje, od ove, kojom vas sada tlače, izašli na birališta i SNS-ovcima i URS-ovcima dodelili vodeća mesta na vlasti.

Uz, svakom režimu podobnu, koaliciju, okupljenu oko SPS i izdajnički LDP, koji, iako izdajnički, od svih navedenih, ispade najbolji, jer makar beskompromisno sledi svoju ideologiju, uništavaće vas, kao i svi ostali politički beskrupuloznici, u proteklih, evo već, skoro 13 godina.

Zar vam je beda i sirotinja, u tolikoj meri, pomutila zdrav razum, zar je vaše pamćenje na nivou akvarijumske ribice, pa ne vidite kako vaše nove mesije, ubrzano dovršavaju, pre njih započeto, davanje u bescenje, domaćih preduzeća koja se bave proizvodnjom i pružanjem usluga, kao i predaju srpskih teritorija?

Hajde sve to i da razumem, beda i sirotinja isprale su vam mozak, dovele vas do apatije, nihilizma. Ali, ne mogu da razumem, da su u tolikoj meri, da ste i sami postali beskrupulozni, kao i oni – Bez karaktera i ponosa, podmitljivi, podržavši njihovo podmićivanje jednokratkama,…

Nasilnici, podržavši njihove medjusobne verbalne i fizičke sukobe. Zapitajte se samo – Šta ako npr. odete kod lekara, a nemate par stotina evra? Šta ako vas, npr. neki Ursovac, pomeša sa nekim Naprednjakom, ili obratno, te nasrne na vas, a vi niste u mogućnosti da se odbranite?…etc.etc.etc.

Da, identično se odnosi i ukoliko ste apolitični, ili, pak, član, ili simpatizer neke od opozicionih, pa još i patriotskih partija, koje drže do svoje ideologije,…Da, identično, šta više, još jače, odnosi se i na vas,…

Samo ću reći – Postoji nešto što se zove Demonstracije protiv 90-tih, ali ovoga puta bez ikakve alternative,…

Protiv bede, nasilne turbo-dizelaške kulture i apsolutizma, ali ovoga puta bez ikakve alternative… Jednom rečju, protiv apokalipse Srbije!

(Vestinet.rs)

Share this post: