Nisu je predali, nisu je izgubili oni su je prodali!

 

 

 

 

 

Vesna Veizović – Nisu je predali, nisu je izgubili oni su je prodali!

 

Reč izdaja više nema svoju vrednost, mnogo jači sinonimi za nju su imena naših političara koji sede u vlasti i koji su za ove četiri mučne godine, u kojima su uspeli u onome što nijedan njihov prethodnik nije. Prodali su svoju zemlju. Nisu je predali, nisu je izgubili oni su je prodali!

 

Zemlja koja je koren onoga što nas čini Srbima, začetak naše nacija, istinita bajka naše najveće pobede, put do nebeskog carstva i zemlja koju smo krvlju i životima branili vekovima, zemlja zbog koje je Lazar bacio kletvu, sveto mesto našeg postanka, je prodata. Ova vlast braneći sopstvene interese protiv volje svog naroda je tu zemlju juče prodala!

Pregovori do kojih nikad nije trebalo doći, juče su završeni fatalnim ishodom po zemlju Srbiju. Otcepljujući čitavu pokrajinu i zadovoljno trljajući ruke Borko Stefanović je bez trunke stida i obraza izašao pred narod i izjavio da je uspeo da odbrani nacionalne interese Srbije. Samo ukoliko su interesi Srbije bili da se oslobodi jednog dela svoje teritorije onda je zaista uspeo u tome. Međutim pokazujući da u bezobrazluku i drčnosti nema granica on nas uverava kako je Kosovo još uvek u granicama Srbije, u fusnoti.

Za sve one koji ipak žele da poveruju u ovakvu najblaže rečeno nebulozu, treba pojasniti šta znači fusnota. Laičko objašnjenje u pratkičnom slučaju jeste – ukoliko bih ovde ubacila neku stranu reč ili izraz pored te reči bih stavila neku naznaku, broj ili zvezdicu, zatim bih na kraju stranice postavila objašnjenje tog stranog izraza. Znači u prevodu uz nezavisnu državu Kosovo sada će stajati *(zvezdica), čije je objašnjenje :“Ovaj naziv, bez prejudiciranja statusa Kosova, u skladu je sa Rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP-a o deklaraciji o nezavisnosti Kosova“.

Iako još uvek postoji veliki broj zemalja koje nisu priznale nezavisno Kosovo, naša vlast je, ponizivši svoj narod, odlučila da pokaže svoj visok nivo svesti, dajući do znanja svima da Kosovo u sastavu Srbije više vredi Česima ili Rusima nego nama. Jer nas ta pokrajina samo usporava ka putu evrointegracija. Da li ćemo ili nećemo prvog marta dobiti status kandidata je nešto poptpuno nebitno i nevažno za Srbiju, za građane ove zemlje. Jer sam taj status nam ništa neće doneti. Niti ćemo imati pristup kojekakvim obećavanim fondovima, jer tih fondova više nema i oni se sami dopunjuju iz Rusije i Kine, niti, ono što je bitno naglasiti, mi tim statusom NEpostajemo članica. Već samo ulazimo u hodnik pun prepreka koje će ovaj put biti još rigoroznije i veće, ukoliko je to uopšte posle današnjeg dana moguće reći. Dok se Nemačka bori da nađe način da rekonstruiše EU i podvrgne sopstvenoj kontroli, kao članica na kojoj se zasniva ekonomska stabilnost same unije, nas su uz pomoć ove izdajničke vlasti opljačkali i oduzeli, ne samo imovinu i dostojanstvo, već čitavu jednu pokrajinu.

Dok su samo pre nekoliko dana navodno osuđivali projekat Čedomira Jovanovića „Preokret“, govoreći da nikada ne bi na taj način mogli da izdaju nacionalne interese svoje zemlje, danas su prevazišli i samog Čedu, koji je bio jedan od prvih koji je pozdravio dogovor koji je sklopljen između sada već gotovo dve zemlje – Kosova i Srbije!

Dogovor koji su ruski i naši pojedini patriotski političari prokomentarisali kao nacionalnu veleizdaju, vladajuća elita ponosno pokušava da pomoću svojih režimskih medija prenese kao veliki uspeh Srbije. Koliko je veliki taj „uspeh“ Srbije, i veleizdajničkih pregovarača koji su posredovali tome, se pokazuje i na nasmejanom licu ratnog zločinca Hašima Tačija i šefice prištinskog pregovaračkog tima Edite Tahiri, jedinih pobednika današnjeg potpisanog sporazuma. Ono čega se ovdašnji vlastodržci plaše naglas da kažu, oni svom narodu sa ponosom mogu da objave – Srbija je prihvatila nezavisnost Kosova.

„Kosovo će od sada biti predstavljano jednako kao i sve države u regionu i što je najvažnije moći će samo da potpisuje sporazume. Za Unmikom više nema potrebe“. Ovim rečima je Edita Tahiri pozdravila još uvek manjinsku šiptarsku zajednicu na Kosovu i Metohiji ali i osporila sve pokušaje Borka Stefanovića da nas uveri kako je Kosovo još uvek sastavni deo Srbije.

Međutim ta po njima nevažna činjenica, da li je baš tačno još uvek ili samo u fusnoti Kosovo sastavni deo Srbije, sve više se čini da njih ni malo ne brine, nego se iz sata u sat hvale, kao do sada neviđeno dobrim postignutim rezultatom u okviru spoljne politike.

Zahvaljujući predsedniku Tadiću Jelena Trivan i Dragan Šutanovac nisu krili svoje oduševljenje današnjim ishodom pregovora, naravno potvrđujući jedno te isto da se nisu odrekli teritorijalnog integriteta. Po svemu sudeći iz svega se može izvući jedino zaključak da je naša vlast radila isključivo u interesu Albanaca, jer su se jedino oni borili i nisu odrekli suvereniteta. I dok cela Srbija protestvuje na fb-ku, boreći se protiv Tadića i isterujući istinu, bez obzira što je svi znamo, Šiptari su otišli korak dalje. Pored pobede koju su danas izdejstvovali oni već najavljuju protest zbog ostavljene zvezdice na statusu.

Pored nekolicine sitnica koje su naši lideri zaboravili da napomenu jedna je u vezi naših institucije na severu Kosmeta, koje su još mesecima ranije počele da smetaju ovoj beskrupuloznoj vlasti, a koje će potpisivanjem ovog sporazuma prestati da postoje kao nezakonite.

Tako da većinski srpski narod koji je na nemilost ostavljen šiptarskoj vlasti od strane Beograda je ovaj put doveden na samu marginu opstanka. Sto pedeset hiljada Srba koji su polagali nade, i pored brojnih izdaja u Beograd i Srbiju kao svoju matičnu zemlju, danas je izbrisan kao da ne postoji. Zajedno sa svetom zemljom Beograd se odrekao svojih Srba kao velikog tereta koji mu je stajao na putu za ulazak u EU.

Pre samo par dana Njegova Ekselencija Ambasador Konuzin nam je poručio da se zapitamo koliko će nas koštati cena pristupanja članstvu, iako smo je i do sada znali uskoro ćemo početi da je i osećamo. Pitanje je samo dana, dobili smo ništa a dali previše.

Ipak nikada do sada ovako velika izdaja nije obavljena kao danas. Pored svih žutih kadrova koji veličaju svoj uspeh, ne zaostaju ni dnevnici RTS-a, B92, Prve i tako dalje. U trci da ubede narod kako je fusnota najveći zvanični dokument koga nijedan sud pravde ne može osporiti, i kako nam je ulazak u EU pred vratima, dok nas svetski političari vuku za ruke da uđemo i nude milione, oni jedinstvenu Srbiju, posebno narod sa Kosova, ni u kakvu sličnu laž više ne mogu ubediti. Doživeli smo da se svaka izdaja pohvali od režimskih medija ali ovaj put prevazišli su sami sebe. Ishod je svakako bio očekivan, jer je kao poslednji uslov za status kandidata bio upravo to – Priznati Kosovo. Jedini zadatak koji im je ostao bio je kako to narodu predstaviti kao jedinstveno i dobro rešenje, pored svih mogućih scenarija ovaj definitivno nije bio očekivan. Potkovan sa toliko laži i samohvale, bez pominjanja izdaje, koja čini sam osnov potpisanog dokumenta, mi smo sa njim kao nijedna nacija do sada dovedeni do poniženja, koje se nije desilo u našoj istoriji. Oslobađali smo se turskog jarma sa motikama i vilama, a u bedu i kapitulaciju nas je bez ispaljenog metka dovela sadašnja kvinsliška žuto-janjičarska vlast!

 

Vidovdan

Share this post: