Otvara se klinika za odvikavanje od mleka

prosuto mleko

 

BLOG

 

Zbog saznanja da je mleko štetno po zdravlje, veliki problem zadesio je mnoge a pogotovu najmlađu populaciju, kojoj je najteže odbaciti ovaj beli napitak i nastaviti zdrav život.

Iz tog razloga Zdravstvena organizacija BIH, planira otvoriti prvu kliniku za odvikavanje od mleka. Klinika će biti otvorena u Sarajevu u sklopu bolnice Koševo.
Svi zavisnici od mleka počev od novorođenih beba, moći će da prođu program odvikavanja kroz nekoliko faza terapija.

Predsednik inicijativnog odbora dr Mirsad Zec, je rekao da će ova ustanova odigrati veiku ulogu u životima mladih i osposobiti ih za zdrav život bez mleka.
On je takođe naglasio da su u eksperimentima u poslednjih petnaest dana, nekim od terapija podvrgnuti dobrovoljni pacijenti i da su rezultati optimistični.

Almir Ćuk (10) je dnevno konzumirao po dve čaše mleka, za samo 10 dana terapije smanjio je na jednu čašu i to sa vodom razblaženog mleka.

„Odvikavanje nije jednostavno, terapija je mukotrpna, prvih dana sam jedva izdržao i mislio sam da ću odustati, ali sam prošao krizu i odvikavanje ću nataviti u klinici“, rekao je takođe jedan dobrovoljni pacijent, koji je želeo ostati anoniman.

Interesovanje ljudi je veliko, ali će u početku klinika moći primiti manji broj pacijenata koji žele da se skinu sa “belog“.

Ostali će morati da čekaju proširenje kapaciteta ili da sami pokušaju sa alternativnim metodama odvikavanja, što do sada nije zabeležilo značajnije rezultate.

 

Balkan Tajms

Share this post: