Ovce se od šišanja oporavljaju 6 meseci a vi ste nas šišali svaki dan

dragomir dragan bilic

 

 

 

 

 

 

Dragomir bilić – Ovce se od šišanja oporavljaju 6 meseci a vi ste nas šišali svaki dan

 

Kad god demokrate nemaju odgovore za izazove koje nam svakodnevno nameće život i naše okruženje oni potegnu priču o pokojnom Premijeru.

Već dvanaest i više godina slušamo njihove priče o krivicama nekih drugih, ali ne i njih samih koji su uništili, svojim lopovskim delovanjem, svaku nadu srpskom narodu o boljem životu. Shvatam potrebu da Srbija ima i jaku opozicionu stranku ali ne i da to bude ovako prizemna i bezidejna Demokratska stranka.

Usput budi rečeno ni pokojni Đinđić nije bio proizvod i potreba većinske Srbije, nego je njegova, i ne njegova samo, pobeda bila potreba da se sruši jedan destruktivni totalistički režim koji je vodila Mira Marković i njeni sateliti na čelu sa njenim mužem, isto pokojnim Predsednikom Slobodanom Miloševićem.

Sa ove vremenske distance mogu da kažem da su tada sistem i državu razorili šverc, penzije, loši korumpirani političari, tajkuni i međunarodne sankcije.

Taj nesretni Đinđić koga sada ne vade iz usta baš oni koji su bili kočnica da se Srbija reorganizuje i oporavi i jesu prava politička pozadina tog atentata. Do tog zaknjučka dolazimo tako što su posle, a neke i pre, atentata načinjene još gore pljačke naroda kroz privatizaciju i raznorazne bankarske mahinacije.

Nikom od vlasnika tako stečenog kapitala nije bilo u intreresu da se u Srbiji izvrše korenite promene i ponovo organizuje državni sistem koji funkcioniše. Takvi su u političkim partijama koje su bile na vlasti tražili i dobili zaštitu. I tu Demokratska stranka ima najveću odgovornost jer nije ništa radila da se to stanje promeni.

A i ako je nešto radila onda je to u većini slučajeva bilo jako loše urađeno.  A znaju samo da napadaju i prave podele i strah u društvu. Njihova politika se samo svodi na to da je u Srbiji jedino dobro kad je njima dobro.

Običan narod ko šiša. Pa i ovce kad ih šišaš od stresa ne mogu da se oporave bar šest meseci, a vi ste nas šišali svaki dan. I ovi vaši recidivi koji su i sada vlast samo nastavljaju istu politiku jer ne poštuju narod koji ih je izabrao. Ili ih narod i nije izabrao nego neki ambasador pa je zato to tako. A i sa ovim postizbornim koalicijama uveren sam da sam u pravu što tako mislim. O kakvom jedinstvu ovi kukavci govore kad se ne zna ko će koga tu da hapsi.

A možda i neće. Sad. Čuva to Vučić za početak predizborne kampanje. Pa onda o jednom trošku i lopovi u zatvor a i rešiš se političkih protivnika. I kad tako dostigne rejting od 98% , jer računam da u Srbiji ima 2% autentičnih ličnosti, onda nam opet slede javni radovi gde ćemo svi da nađemo uhlebljenje (radićemo za koricu hleba).

Tako zaposlene i sa evropskim vrednostima na usnama, dočekaćemo pravu demokratiju za Srbe u okviru EU. Kad bolje razmislim i šta ćemo mi ovakvi njima.

A da mleko. Pa pre jedno šest sedam meseci u toj istoj EU farmeri prolivaše mleko zbog niske cene otkupa. Eto dobre prilike da svoje mleko sada plasiraju na naše tržište. Ali važno je da su nam predobri Ješić i preglupi ministar Knežević otvorili oči.

Nema ni veze što nam je i taj NATO izručio hiljade tona osiromašenog uranijuma na našu zemlju i tako ko zna šta sve kontaminirao, ali je važno da mi i dalje radimo protiv našeg interesa. Mogu samo da predpostavim šta ćemo, i šta smo, mi sve jeli i pili za vreme demokratske a i svih drugih vlasti.

     Niko ne nudi promišljena i dugoročna rešenja. Nemamo nikaku strategiju razvoja. Ko i da je napravi kad oni sa pravim diplomama u većini pobegoše iz zemlje. Ovi sa fotokopiranim ne znaju. I onda mi se Đilas hvali intelektualnim kapacitetima a za vreme vladavine DS preko 50000 visoko obrazovanih je napustilo Srbiju.

Toliko o tim vašim rešenjima za budućnost. Vaš slogan „Budućnost ne sme da čeka“ bih pretvotio u „Prošlost mora da sačeka“ jer vi ste takvi kakvi jeste prošlost. Žao mi je ali vidim da ništa niste naučili iz perioda kad ste bili vlast. Vlast ste shvatali kao privilegiju a ne kao obavezu, i to vam je zapečatilo sudbinu.

Dok god ne pronađete u svojim redovima iskrene, poštene i pametne ljude nema vama povratka na vlast. Ne bi trabalo da se više u Srbiji vlast menja po principu manjeg zla nego po ponuđenim novim idejama i realnim osnovama po kojima te ideje treba ostvarivati.

Ovako, elitistička politika koja odgovara samo uskom krugu građana dovodi do toga da se u celokupnom društvu stvara stanje opšte konfuzije i stagnacije. Ne treba vi političari da nas učite kako da mislimo jer to je utopija, nego treba da nam obezbedite posao koji je adekvatno plaćen u odnosu na odgovornost koju on nosi.

Da nas zaštitite od izrabljivačkog delovanja raznih „biznismena“ i omogućite sistem u kome će stvaranje nove društvene vrednosti biti zaštićeno do najvišeg nivoa.

Samo takvim političkim delovanjem možete sebe ponovo da kandidujete za novu političku utakmicu, a ne tim vašim mrcvarenjem pokojnog Đinđića. A kao vi sledite njegov lik i delo. Pa jeste li bar pročitali neku njegovu knjigu ili poslušali neki njegov govor.

Da ste to uradili videli biste da ste baš vi oni i onakvi protiv kojih se taj Zoran, doktor, Đinđić i borio. Na bolji pokazatelj je bila emisija gde su Đilas i Čeda ispali smešni u odnosu na profesora Iliju Vujačića u emisiji posvećenoj Zoranu Đinđiću.

Profesor Vujačić ih je na jedan šarmantan intelektualni način naučio kako treba da se ponašaju u emisiji koja je bila posvećena desetogodišnjici smrti Premijera. Ova dvojica su samo pričali o sebi a ne i o temi emisije i time pokazali svoju sujetu i nepoštovanje onoga koga navodno poštuju.

Za razliku od tih kreatura profesor Vujačić je delovao vrlo optimistično i šarmantno, i sve što je govorio imalo je smisao i cilj emisije. I kome takvi političari da vrate optimizam i energiju kad su i sami umrli juče. Samo istinski intelektualci sa intelektualnim shvatanjem i realnim analizama mogu ovakvoj Srbiji da donesu boljitak. Imaoci diploma koje nisu potkovane realnim intelektualnim razmišljanjem nego biznis logikom mogu samo ovu našu Srbiju skupo da koštaju. I koštaju je.

Poslovna logika i razmišljanja su potrebna ali u sasvim drugoj sveri društvenog delovanja. Za vođenje države je potrebna izuzetna energija koja se ne rasipa, u toj poslovnoj sferi, nego se usredsređuje na  shvatanje situacije celokupnog društva i okruženja, i delovanju na zaštiti istog. Ovako imamo na vlasti mrzovoljne i umorne političare koji sve moraju sami jer od svojih sujeta ne stvaraju sistem koji će da doprinese boljem životu svih nas.

Vestinet.rs

Share this post: