Prekrajanje istorije

 

Filip Egeljic – Prekrajanje istorije

 

Najnovije presude Haskog tribunala u predmetima protiv:Ante Gotovine,Mladena Markača te Ramuša Haradinaja,Idriza Baljaja i Ljaha Brahimaja najočigledniji su primjer pokušaja bjelosvjetskih moćnika da ispišu istoriju tako da srbi budu jedini krivci za sva ratna dešavanja 90tih godina proslog vijeka.

Hrvatski generali i komandanti tzv „Oslobodilacke vojske Kosova“ amnestirani su za strašne zločine od kojih se srpski narod nikada u potpunosti neće oporaviti,nagrađeni su za etničko čišćenje i ubistva i postali su heroji sa oreolom bezgresnosti u svom narodu.

Iako ovo nije prva nepravda pomenutog suda prema srbima izazvala je najostrije reakcije među srpskom političkom i intelektualnom elitom koja je u većini do sada bila pri stavu da je „Neophodno sarađivati sa Hagom,da samo kukavice izbjegavaju pravdu (aludirajuci prvenstveno na dr Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića dok nisu pali u ruke Haskih dzelata),da je svako nevin dok mu se ne dokaze suprotno“ ITD.

Sada kad su pomenuta gospoda oslobođena zločina koji su im stavljani na teret pozivam te iste političare,intelektualce,legaliste da obiđu izbjeglička naselja u okolini Beograda (Busije,Ugrinovce,Dobanovce) i saopste srbima iz Krajine i sa Kosmeta koji su se tu sklonili od ustaskog i siptarskog noža da su im dželati ustvari nevini „jer je tako dokazano“,da su oni bili samo remetilački faktor u Hrvatskoj i na Kosmetu i da im je bolje da su po kolektivnim centrima širom -Majke (čitaj maćehe) Srbije.

Hag ide i dalje,osim što je oslobodio zločince(nadam se da mi neće zamjeriti neki Srbi sto ih tako nazivam jer je sud dosudio da su nevini) taj isti sud onemugućava srbima da se pravedno brane.

Poznato je drzanje dr Šešelja 10 godina u tamnici bez presude,poznate su misteriozne smrti Slobodana Miloševića i Milana Babića i mnoge druge stvari.Najnovije ponižavanje srpskog naroda desilo se u predmetu protiv Radovana Karadzića gdje je tužilaštvno onemogućilo svjedoke Branislava Dukića i Radojku Pandurević da pričaju o stradanjima srpskog naroda u mnogobrojnim logorima u BiH pod komandom muslimanske Armije BiH.

Ne znam kako političari u regionu zamišljaju to toliko često spominjano -pomireje-,ako se sva krivica svalila na leđa srpskog naroda?!Da se nacionalno poniženje ne zaustavlja na ovim sramnim presudama potrudilo se srpsko rukovodstvo pregovaranjem sa Hašimom Tačijem (ubicom,zlocincom,kriminalcom,trgovcem srpskim ogranima) o uspostavljanju GRANICE izmedju Srbije i KiM.

Zamislite paradoks da ministar policije i premijer Srbije pregovara sa Tačijem za kojim postoji potjernica od strane te iste policije kojoj je Dačić ministar.

Sve to se radi u nadi da će Jelko Kacin (isti onaj koji je za skupštinskom govornicom srpske parlamentarce pozdravio,onako provokatorski sa „merdita“)da pohvali

Srbiju na njenom putu ka EU i podari joj prolaznu ocjenu.

Ne znam kako će da se završi ovo ponižavanje Srbije i srba,ali sve me asocira na ponižavanje Njemačke nakon Prvog svjetskog rata kada su se pobjednici iživljvali nad Njemcima,a svi znamo kako se to završilo.

 

 

Share this post: