Satirikon – januar 2012.

 

 

 

 

 

Milutin Mlađenović – Satirikon – januar 2012

 

01.01.

* Znam ljude koji bi čekali NOVU GODINU, taman da kasni godinu dana.

* Zašto svi „Deda mrazevii“ imaju bradu? Valjda zato-da ne bi prepoznali komšiju studenta koji taj posao honorarno radi peko studentske zadruge.

* Au, neki klinci mi izbušili gumu na autu ipred zgrade ?Šta da radim, da ih pomilujem, išamaram, ili im prosto srpski čestitam novu godinu?

02.01.

* Mirku Cvetkoviću želim da u novoj godinu udje sa rešenjem za penziju, sa iznosom prosečne plate u Srbiji.

* Tadiću želim da za novu godinu ozdravi i da ne veruje previše političkom konzilijumu sa WMA…

* Sudovima u Srbiji za novu godinu želim da još uspešnije opstuišu pravdu, i da još bolje kriju predmete po fijokama i podrumima.

03.01.

* Most na Adi trenutno posećuju samo oduševljeni, zadovoljni, opčinjeni gradjani Srbije i Beograda. Za nezadovoljne dežura spasilačka ekipa ispod mosta.

* NASA kaže da svet neće propasti ove godine? No koje godine hoće? Izgleda da je NASA na direktno telefonskoj vezi sa izvodjačima radova na propasti.

* Neverovatno baksuzna je ova 2012 godina. Vrovali ili ne, čak Januar, Arpil i Jul imaju svoj PETAK 13.

04.01.

* Desant na mostu na Adi-gde se nepovredjeni narod već danima evakuiše na slobodnu teritoriju je izdao lično maršal grada Beograda, Đilas.

* Što bi rekao poštovani pomilovani glumac: godinu nekako pregurasmo, preživesmo, al’ želje i čestitke i sve nastupajuce praznije tesko.

* Otkriveno je-da što nam je SUNCE bliže, to je ono hladnije…pa se vi sad čudite zašto vam je hladno kada pored vas prodje političar ?

05.01.

* Ceo svet mostove,auto puteve napravio je pre 100 godina,nama to obećavaju u ovom milenijunu.

Kako da se ne obraraduješ kao i svaka budala ?

* Kao i svake godine, jedva smo čekali da udjemo u 2012.

Uveren sam da nećemo opet znati šta čemo sa njom, i tražiti neku drugu novu godinu ?

* Što se IZBORI više bliže početku-to će TADIĆ biti sve lepši i lepši od Klunija…

a mi naravno sve ružniji i ružniji.

06.01.

* Čemu u Srbiji služi ministarstvo za DIJASPORU ?

Dobro za zbrinjavanje koalicionih partnera i kadrova, ali glavni posao im je ipak evidencija koliko para ona šalje u Srbiji?

* Mega je zanimljivo-kada vidimo velikog raskošnog i rečitog homofoba i Srbendu, a kada isti na svom uvetu i glavi ima okačeno 10 mindjuša, alki, kuglagera i ostalih djindjuva.

* Predsedniku Nemačke gradjani hoće oči da izvade-što je zvao list „BILD“ i vršio pritisak da ne objave tekst o njemu.

Kod nas takve pozivare zovu: Kralju.

07.01.

* Imam respekt,razumevanje, poštovanje samo za one u Srbiji-koji su slavili slave, božiće, uskrse i bili religiozni do 89 godine.

Ostali mičite mi se sa očiju.

* Moram da neupućeno pitam na ovaj dan:kakvo je to stvorenje koje se svake godine radja, a mi se rodimo samo jednom, i isto toliko puta umiremo?

* SKUPŠTINSKI SLUŽBENICI SRBIJE DOBILI 13. PLATU

Ako, ako, i treba podmititi te ljude što uspešno završavaju prljave poslove za političare.

08.01.

* Ko kaže da čovek ne može da bude TICA,

potrebno je samo da čekira avionsku kartu.

* Šta znači kada neki naš političar kaže:mi smo za jaku, bogatu, prosperitetnu i srećnu Srbiju ?

Ne znači ništa, zato te vucibaine to stalno deklamuju i recituju.

* Obradio sam stari narodni hit:od izvora DVA putića, oba idu na dve strane,

jedan do poker aparata, a drugi do nacionalne penzije.

09.01.

* Treba hitno u zakonik Srbije uvesti krivičnu odredbu, za namerno partijsko varanje neukih gradjana putem medija, ne bi li od njih uzeli glasove za vladanje nad svima nama.

* Nezadovoljstvo svake vrste u Srbiji se maltene smatra krvičnim delom, a lažnim optimizmom poželjnim državničkim ponašanjem. E baš zato smo ovde gde smo.

* U Srbiji naš čovek kada naidje na prepreku u bilo kom zakonu, on traži vezu, uopšte ga ne zanima što je on nerazuman, nesprovodiv i glup.

10.01.

* Uopšte nije bitno što gro naših političara krije svoje pravo lice, svoje emocije…zanima nas što od nas kriju toliko pare i tokove novca?

* Raspisan konkurs za novog šefa srpskog podzemlja. Uslovi: dobar kontakt sa političkim establišmentom,i naravno da dobro poznaje naselja Zemun i Surčin.

* Ovog sveta, ove civilizacije uopšte ne bi ni bilo, da se neki jednoćelijski organizmi nisu dokopali kopna i počeli da misle i da jedu lišće.

11.01.

* A što lepo i pošteno politička zakletva ovako ne glasi:zaklinjem se,da ću lagati, praviti se lud svo vreme mandata,tako mi imunitet pomogao.

* Od svih trenutno ponudjenih političkih opcija u Srbiji-one najviše odgovaraju samima sebi i nikome drugome.Inteligentnom dosta, budali malo.

* Svi mediji u Srbiji su servis naših političara,običanog sveta ima u medijima jedino kada ga pregazi auto i voz.

12.01.

* U pripremi je pravilnik o duplim funcijama?Pravilnik o duplom moralu, o duploj ličnosti čeka verifikaciju na sledećoj sednici parlamenta.

* Ako me pratite, vi znate šta pišem, ako me ne pratite, vi verovatno znate nešto što ja još ne znam.

* Medije u Srbiji treba čitati i gledati, isklučivo da vidimo šta se nije desilo kod nas, ono šta se desilo, mi znamo i bez medija i pre njih.

13.01.

* Implicitno se o našoj vlasti ne bih izjašnjavao, a eksplicitno mogu da kažem: da većih štetočina, lažova, manipulanata i lopova ne vidosmo.

* U Srbiji je 20 godina važilo zakonsko pravilo, da je kopija vašeg rodjenog izvoda rodjenih bolja, autentičnija i više važeća, od samog orginala.

* Ovde je svaka politika, svaka akcija, svaka vest, svako obaveštenje javnosti o nečemu, skopčano sa nekom vrstom prevare i teške manipulacije.

14.01.

* Ne mogu da shvatim,da običan svet u Srbiji ne vidi, ne oseća da se protiv njega u koaliciji uhvatili i udružili :mediji,političari,sudovi i sve institucije sistema.

* Ništa gore u životu jednog političara ne može da snadje, no kada ga zapadnu saradnici, partijske kolege koji mu govore šta stvarno misle. Srećom to se kod nas i njima nikada ne dešava.

* Ko u Srbiji mnogo zna, a o tome baš priča,biće nevoljno plaćen za to,da se više ne meša u taj posao i ne kvari harmonično uspostavljenu idilu u društvu.

15.01.

* Lažu nas ceo život: prvo nam kažu da nas je na svet donela roda, pa da na mladima svet ostaje, i na kraju da tek posle smrti idemo u RAJ.

* Kako i zašto je Sloba Milošević pao sa vlasti u Srbiji:niko nije smeo da mu kaže od saradnika šta stvarno misli,tako isto će očito i ON da prodje.

* U Kini su analfabete oni koji znaju samo 1000 znakova, a kod nas je za akademika dovoljno da znate 30 slova i nekoliko znakova interpukcije.

16.01

* Nudim za naredne izbore vladajuću koaliciji SLOGAN: ‘ajmo JOVO nanovo i ponovo!

* Kako izgledaju gotovo svi javni WC-i u Srbiji ? Ne znam, ne mogu da udjem da to vidim od govana ?

* Svima vama da kažem-kojima moji komenrari smetaju, da samo znate: da ih isključivo zbog toga pišem i obelodanjujem.

17.01.

* U Srbiji su najeftinije cigare,alkohol,droga svake vrste,a nasjskuplje meso,dečja hrana i hrana uopšte.Dakle,umrite i propadnite svi vi koji ne pušite, pijete i drogate se.

* U Srbiji je pravda toliko dostupna, realna, da smo njen VAPAJUĆI krik stavili u himnu-nekima čak ni to nije dovoljno.

* Inteligencija u Srbiji bar, meri se isključivo dužinom pendreka i batine kao takve. Drugu inteligenciju i pamet ovde ne cene.

18.01.

* Imam potpuno izgradjem politilki stav: O svim političkim strankama u Srbiji mislim da su organizovana banda za pljačkanje gradjana i budzeta.

* Imate karakter, moral, držite reč i obećanje, govorite šta mislite, ne lažete, ne manipulišete. Znate kada ćete biti političar? Nikada.

* Pokazalo se, da su gradjani Amerike srpskog porekla teško pogodjeni ekonomskom politikom aktuelnog vrha države Srbije, i u tom smislu šalju SMS-pretnje.

19.01.

* One javne i političke ličnosti koje su se zgražavale nad TITOVOM doživornom vladavinom, e baš te će umreti prirodnom smrću na čelu svojih stranka.

* Ne znam zašto je senzacija kod nas, da se rodilo ljubičanstveno TELE-pa kod nas ima još ljubičastijih stranaka,glasača,ministara i premijera.

* Dokle sve može da ide ta društvena neprihvatljivost u Srbiji najbolje pokazuje primer:gde se neke familije i pojedinci prezivaju CIGANOVIĆ !

20.01.

* SENZACIONALNO: jedan srpski poslanik veoma drsko i odvažno se usudio da zastupa gradjanina koji je glasao za njega.

* Najčešće zanimanje u našoj VLADI je : OPTIMISTA.

* Rodjeni sam PESIMISTA, znači ne lažem, ne foliram se,ne femkam,ne zavlačim vas,nisam plaćen za to, a to znači nisam društveno prihvatljiv.

21.01.

* Kada nemaš para, to ti je najveći problem u životu, kada ih imaš sve ostalo ti je problem. Naravoučenije:vrlo je opasno imati uvek para.

* Uzaludno je Srbina pitati kako živi ? On uopšte ne razmišlja o tome.

* Lepota i pamet kod nas već godinama idu zajedno-u inostranstvo.

22.01.

* Obzirom koliko naši predsednici, direktori imaju savetnika:ta mesta bi komotno mogao da pokriva i neki ugledni jednioćelijski organizam.

* Nikada nisam video da 1000 Ovaca čuvaju i drže pod kontrolu jednog Ovna, al’ obrnuto jesam.E tako vam je sa gradjanima i vlastima.

* Neki ljudi su veliki samo dok ih gledate sa dajine,čim im se približite, oni postaju sve manji i manji. Zato je vrlo teško i opasno prići velikima.

23.01.

* Mogu ladno naučno,a pogotovu u praksi da dokažem, da su u Srbiji sposobniji bezobrazni, nesposobni od svih sposobnih, moralnih i umnih ljudi.

* Političari u Srbiji laju samo dok su u opoziciji i za vreme izbora, čim se dokopaju vlasti-ni spomenici ni kamenje im nije ravno po ćutanju.

* Zašto se u Srbiji ne hapse hiljade lopova/kriminalaca iz sfere politike i svih institucija sistema? Zato što nema ko da uhapsi te što hapse?

24.01.

* Politička stranačka borba pred izbore u dlaku nam je ista kao borba kriminalnih GANGOVA i klanova za svoje uticajne teritorije u zemlji.

* Srbija je zemlja srećnih ljudi, malo znaju, a to znači da uopšte ili vrlo malo pate.

*Indonežanski službenik na Fejsu napisao „Bog ne postoji“ uhapšen je i preti mu kazna 5 godina zatvora. Evo ako tog boga dovedu živog na sudu,i ja idem u zatvor.

25.01.

* Količina laži i izmišljotina u jednoj zemlji,društvu-obrnuto je proporcionalna broju konzumenata koji to gutaju i primaju kao zdravo za gotovo.

* Šta god ovde napišem,smislim, ili se setim,to se desi u trenutku momenta, i ako mi se svidi onda sam sebe čitam kao da je to napisao stranac.

* Lako je meni da ovde pišem šta mislim i šta znam, kada nisam bibliotekar, sekretar šefa kabineta zamenika predsednika.

26.01.

* Koliko u Srbiji traje onaj minut, kada vam neko kaže-dolazim za 1 minut ?Pa zavisi, nekada 30 minuta,nekada 2 sata,a nekada i nekoliko dana.

* Kada NEBO baca sneg po gradovima,ulicama-kazne za nečišćenje su i do milion dinara. Kada naš čovek baca djubre po celoj zemlji,to nije uopšte problem i niko nije kriv.

* Samo u srpskoj politici i društvu, možeš državu i društvo da dovedeš do ponora,propasti svake vrste i da posle toga se kandiduješ da to isto opet radiš.

27.01.

* Dno dna je zapošljavati se preko veze i stranke. Kako tome stati na put? Evo kako:iskopaš veliku rupu na tom PUTU.

* U prepoštenoj Srbiji oni koji mogu, neće ništa da menjaju na bolje. Oni koji ne mogu-to navodno hoće, ali čekaju priliku da i oni mogu, pa da i oni neće.

* Ako TADIĆ uskoro ne prizna ko vlada iz senke u ime njegovo,cenim da mu treba oduzeti imunitet i pozvati ga na informativni razgovor-sa mnom

* Ako ova vlas uskoro ne prizna ko to vlada iz senke u ime njegovo,cenim da im treba oduzeti imunitet i pozvati ih na informativni razgovor-sa mnom recimo.

28.01.

* Prosečnom Srbinu-apsurd je otac,paradoks majka, a čudo su mu deca i bliski rodjaci.

* U Srbiji već tradicionalno najviše DRAMA se odvija van pozorišta.

* Mi koji mislimo svojom glavom možemo da opstanemo isključivo na društvenim mrežama i nekim portalima.I nigde više.

29.01.

* Jedini slobodni medij u Srbiji je radio MILEVa, a koji još uvek nije pod kontrolom vlasti.

* Najiskrenije-meni su one orlušine na našoj zastavi grozne i zlokobne, ja bih umesto njih tu stavio jednu omanju koloniju MRAVA.Čisto iz pedagoških razloga.

* Srbija je zemlja velikih sportista i šampiona, i veoma malih i nesposobnih ljudi na vlasti u svim institucijama sistema.

30.01.

* Dobro, sportisti su nam uzeli zaslužene zlatne medalje. Nego pitam se, ko će u Srbiji da dodeli zlatnije medalje, za sve one ljude i narod kod nas koji žive sa 200 Evra mesečno ?

* Patriotske novine su objavile da je naš tim osvojio SREBRNU medalju, a izdajničke novine su stavile naslov: da je naš tim izgubio Zlatnu medalju.

* Da li ste primetili:da kada naši sportisti pobedjuju svuda, to ide samo na konto političara, a kada gube, to nema nikakve veze sa njima.

31.01.

* Samo u Srbiji život je veći paradoks, no sama smrt.

* Najveća sreća za vlast i državu Srbiju je ta-što je kod nas sve manje normalnih.

* Znate šta poštovani čitaocii, nešto bi vam rekao: ali, ako niko neće da se naljuti na to, onda neću ništa ni da vam kažem.

 

Share this post: