Spomenici

dragomir dragan bilic

 

 

 

 

 

 

Dragomir Bilić – Spomenici

 

Jadna je zemlja u kojoj samo jedan političar želi i misli da radi za dobrobit većine građana. Pri tom ni sam ne shvata svoju nemoć, i samo povlači poteze za koje misli da većini mogu da donesu boljitak. Međutim mišljenje je jedno a mudrost je nešto sasvim drugo. Koliko ova naša sadašnja vlast povlači dobre poteze i gde to u doglednom vremenu vodi?

Šta će se dogoditi ako se Šiptari iz Preševske doline pobune i odluče se na oružani ustanak? Kako tada reagovati i da li imamo dovoljno resursa za sve bezbedonosne rizike koji nas tada čekaju? Teorija „sila Boga ne moli…“ ima i onaj drugi nastavak gde kaže „Bog silu ne voli“ koliku stvarnu silu mi posedujemo a da ne naljutimo ove svetske bogove, i da zbog jednog kamena ne ostavimo ni kamen zemlje Srbske našim pokolenjima.

Naša „demokratskom“ vlašću opljačkana i ekonomski razorena zemlja, bojim se da ne može da izdrži još i takvo iznurivanje lokalnim sukobima unutar nje same. Potreba da se pokaže „snaga“ države može da bude mač sa dve oštrice, i obije nam se svima o glavu.

A i snaga koja nije vođena mudrom glavom troši resurs te snage vrlo brzo. Ko će to da finasira? Da li se svi u državnoj službi slažu sa odlukama Vlade i koliko su spremni da te i takve odluke sprovedu, poučeni iskustvima iz predhodnih perioda?

Gospodine Vučiću pa po vašim rečima, vi ni među vašim prijateljima, ne možete da nađete sposobne i bezbednosno pouzdane, a hoćete da demonstrirate silu. Jadna je takva sila. Zbog svega toga smatram da je ovo još jedno podilaženje i manipulacija niskim strastima stupidnog dela glasačkog tela. Što ne objavite da takvih spomenika terorstima i koljačima ima diljem naše Srbije. Kako su oni i ko je dozvolio uopšte da se oni postave.

Šta rade naše službe koje su zadužene i plaćene, pitanje koliko, da štite državni interes i ne dozvole da se ovakvi spomenici uopšte i izgrade. Ko je u BIA ignorisao izveštaje da se sprema izgradnja ovakvih spomenika i nije blagovremeno izveštavao nadređene političare.

Zašto ti političari nisu reagovali tada i to sprečili ako su dobijali kvalitetne informacije. To je po meni prava izdaja zemlje a ako takva izdaja može da sačeka „neko bolje vreme“ može i taj kamen.

 

Da se ja pitam ja bih postavio još jedan spomenik palim Srbskim borcima baš pored tog Šiptarskog pa ako im to smeta pozvao međunarodnu zajednicu ( Ruse, Amerikance. Kineze, EU) da oni reše taj spor na miran način.

Ovako dajete argumente već izgrađenoj medijskoj matrici o Šiptarima kao borcima za slobodu i izbijate argumente ovoj drugoj strani, nama naklonjenoj, da su Srbi ugroženi u celoj priči. Opet počinjemo rat za koji nismo izgradili nikakvu strategiju i taktiku.

Ne verujem da će Šiptari mirno da dozvole da im srušite spomenik. Nisu oni mi, kome poruše vekovne manastire i groblja dedova , a mi uhapsimo i osudimo nekog klinca što je zapalio Američku ambasadu.

Te spomenike i spomenare srpskog izdajstva Vi trebate prvo da srušite, i dokažete da više nema zezanja  deklarativnih „Srba“ sa Srbima patriotama, pa tek onda da krenete u rušenja svega što nije u skladu sa našim zakonima.

Da li su tkz „borci“ te tkz vojske negde u Srbiji osuđeni gde je to Srbija objavila. Da li je i Haški sud oslobodio ostale šiptarske „borce za slobodu“ svake krivice. Pa ti naši neprijatelji jedva čekaju da opalimo prvi metak pa da se obruše svim snagama na nas. Hoćete da nam Vuk opet pravi 9 mart dok mi ratujemo.

Redosled radnji ovaj put mora da bude pravi i mudar. Ovako zadovoljavanje niskih strasti pojedinaca može skupo da nas košta. I još nešto dok god nam vojska i policija budu bili socijalne a ne profesionalne kategorije, od ratovanja i „snage države“ nema ništa. A možda ste samo zagrizli preveliku breskvu  pa sada imate problem sa probavom. Ratuje se samo onda kad baš moraš ili kada si siguran u svoju pobedu.

Bojim se da ćete ovakvim pristupom i taktikom još jednom baciti Srbiju u blato iz kojeg navodno pokušavate da je izvučete. Takvim pristupom potrošićete i ovo malo patriota i patritizma što nam je ostalo. I zapamtite.

Za patritizam se ne bori nego se on gradi i neguje. Kao ćemo mi da izgradimo naš kad su izdajnici svuda oko i među nama. Samo sa pametnom i mudrom politikom možemo da se izdignemo i pobedimo ovo zlo koje je među nas usađeno. Ne držite nam više emotivne govore i ne nudite nam rešenja koja su na tome zasnovana. Emocije za kuću a u politici mudrost i razboritost.

Dosta nam je političara koji nam hoće dobro a ne znaju da to dobro sprovedu u delo na pravi način. Srbija hoće državnika a ne napaljene budale na vlasti. Taj luksuz sebi mogu da priušte samo mladi. Vi ste čovek u naj boljim godinama i treba da ih pametno iskoristite dok ste još na vlasti. A možda ste shvatili i da nije vlast za svakog i sa svakim….!

 

Share this post: