Sve manje možemo da platimo a samo se klatimo ali od gladi

dragomir dragan bilic

 

 

 

 

 

 

Dragomir Bilić – Sve manje možemo da platimo a samo se klatimo ali od gladi

 

„Čovek dugo pada iznutra, pre nego što se i spolja sruši. Pada postepeno, ruši se – odjednom….“ Borislav Pekić.

E ovaj čovek ima sigurno neki hromozom nasleđen od Nostradamusa, Tarabića ili nekog trećeg. A možda i nema nego se ništa i ne menja u ljudima. Pogotovo politički angažovanim. Koliko dugo će još članovi pojedinih partija da zatvaraju oči pred očiglednom kriminalizaciom njihovih vodećih ljudi i samim tim kriminalizacijom društva u celini.

Koliko „Miljacke“ treba da proteče da bi se sprala ova prljavština koja se uvukla u naše društvo? Koliko još snegova treba da padne na „Kopaonički breg“ da bi tragovi „naših zverki“ pokazali nama, zaslepljenima tom belinom, „brlog naših problema“. Da li ćemo dozvoliti da se ova Sodoma i Gomora naših političkih lidera ovako olako izvuče, a da mi građani i dalje ostanemo u blatu u koje su nas bacili dobrim delom i našom lakovernosti.

Ovakve izjave  Premijera da mu neko nešto iz policije smešta zbog navodne smene direktora policije imaju neki osnov, ali ne mogu da operu njegovu odgovornost i nesposobnost.

Svi su znali da su „Banana“i „Šare“ narko dileri samo su za „neupućenog“ ministra policije bili biznismeni. Mislio sam da je neobaveštenost bolest jedne druge partije. A i ako je tako onda bi trebali da otpustite ceo tim, a to ne ide tako u životu nego se menjaju treneri. Jeftinije je.

Pa sada i te naknadne pameti kod „prepoštenog“ nam predsednika DS. Znali ali nisu hteli da se ofiraju. Pa nisam se ja mirio i potpisivao sporazume sa „lopovima“ nego vi.

I što kad ste znali vi niste išli na prevremene izbore. Sad svi moralni i pošteni. Pa jer pročitate vi neka vaša saopštenja iz skorije prošlosti. Kakvo je ovo licemerje.

Mislim da ovo nije dobar početak i da ne pokazuje stvarnu želju da očistite stranku i počnete iz početka sa novom plitičkom svesti.

Hvalite se intelektualnim kapacitetima  da se uhvatite u koštac sa budućnošću a ne možete zbog ličnih interesa da sagledate ni prošlost. Koliko kompromitujućih snimaka imaju razne „skrivene kamere“ tek za vas i koliko vi imate ovakvih „švalerskih“ poteza iza sebe.

Kažem švalerskih jer mislim da je ovo, što sad, i što ste radili, čisto kurvanje. Nama „kurve“ u politici stvarno više ne trebaju. Sistem plati pa klati više ne pije vodu jer sve manje možemo da platimo a samo se klatimo ali od gladi.

Vaše naknadne pameti nama građanima nikad u ovih dvadeset pet godina nisu donele ništa dobro. Većina živi gore, ali se navikla, a vi i dalje hoćete da stežete naš kaiš. Sa svojim „tajkunima“ pravite dilove i liste za tajni odstrel a smetaju vam neke druge. Kao to nije po zakonu i nedemokratski je.

Pa da li demokratija samo pljačka, tajnost i neodgovornost, ili ste vi političari od nje to napravili. Zar ne vidite u koju krajnjost zbog vaše neodgovornosti i kriminala vodite  celokupno društvo.

Da li je diktatura i totalitarizam posledica haosa u koji ste nas vi demokrate i „evropejci“ uveli jedini izlaz.

Ma samo zbog te posledice vašeg neodgovornog političkog delovanja zaslužujete doživotne robije. Vi koristite ideju EU kao spas od totalitarizma a ne kao istinsku vrednost koju donosi multietničnost i multikulturalnost.

To je zato što pokušavate da manirima građanske Srbije sakrijete seljačizam koji vam je svojstven u vašem suštinskom biću. Nemam ništa protiv seljaka i tradicije ali sam svestan i toga da je ta vaša unutrašnja borba i u najvećoj meri razorila iste.

Kako obnjašnjavate potrebu da negirate sve što je Srbsko i tradicionalno i time smanjujete naše šanse da se ravnopravno priključimo u sve svetske tokove. Strah od  pravednog duha našeg naroda vas i tera da taj duh uništavate misleći da ćete tim terminatorskim delovanjem izdejstvovati milost „evropskih prasona“.

Tu ste se tek prešli. Tamo se tek izdaja ne prašta.

Uzrok svega ovoga su nemušti zakoni i nesprovođenje istih. Malo kontradiktorno ali je to tako. Nesprovođenjem ili selektivnim sprovođenjem bilo kakvih zakona daje šansu pojedincu da ruši i kriminalizuje društvo u celini.

Takvim ponašanjem se stvara anarhično drštvo koje ne poštuje sopstvenu suštinu i iskrivljuje se slika odgovornosti za isto. Svaka dosledna i nepristrasna primena bilo kog zakona kanališe društvene tokove i ponašanja a to se onda kroz donošenje boljih zakona poboljšava i uređuje, unapređuje društvo u celini.

Ovako oklevanjem u primeni zakona stvara se slika lažne odgovornosti pojedinih koji tu odgovornost neodgovornim ponašanjem relativiziuju.

Zato pozivam sve profesionalce u službama da počnu sa doslednom primenom zakona koji su do sada izglasani i to bez kompromisa.

A odgovorne političare da što pre donesu zakone po kojima će se svaka odgovornost za učinjena nedela personalizovati i do nivoa političkih elita.

Ako nastavimo da se ovako ,raznim saopštenjima, urušavamo iznutra bojim se da Srbije kao demokratske države više neće biti.

Tu onda više nikakvi izbori i izborne volje građana neće ni biti i svi ćemo biti plen „prasona“ koji žele da izgrade novi život na potpunom uništenju starog.

Da se to ne dogodi i da nam ne počupaju korene, i pre nego što nam mladice izrastu, moramo da terminatore u našim redovima smestimo tamo gde zaslužuju uz doslednu primenu zakona.

Bez političara terminatora u zatvorima nema ni borbe protiv tajnih „prasonskih“ interesa.

Samo doslednom primenom i odgovornosti za demokratske procese možemo da oslobodimo ovo naše društvo od svakakvi beda koje su nam „demokratijom“ natovarili.

Demokratija ti daje slobodu ali ti nameće i odgovornost za svoje postupke. A pravda treba da bude slepa za sve, a ne da svi od nje prave slepicu….!

E sad bi da nešto opsujem ali neću. Lepše je sa kulturom bre!

 

Vestinet.rs

Share this post: