Vučiću želim da pronađe još mnogo Lazara

dragomir dragan bilic

 

 

 

 

 

 

Dragomir Bilić – Vučiću želim da pronađe još mnogo Lazara

 

Čitam po raznim novinama, portalima itd, komentare raznih domaćih „ dušebrižnika“ i vidovitih stručnjaka za sve i svašta. Ima tu i pametnih zaključaka ali i najgorih bljuvotina koji zadiru u ljudsku intimu i atakuju na inteligenciju čitalaca.

Ovaj još neustoličeni „ car“ Lazar Krstić nije ni došao a već treba da ode, po nekima. Svi mu već nalaze mane po sistemu volim ne volim, a zanemaruju poruku koju nam taj čovek šalje u svojim, za sada, malobrojnim izjavama.

Lazar kaže: „ moramo da uspostavimo poresku disciplinu i uvedemo štednju u javnom sektoru, reformišemo penzioni sistem i očekuje da će te mere dati rezultat na duži rok.“ I šta je tu loše? Kome odgovara ovakva finasijska nedisciplina?

Odgovara tajkunima koji su stekli kapital baš tom finansijskom nedisciplinom. Odgovara raznim mešetarima sa sumljivim kapitalom i kontraverznim biznismenima koji taj pljav novac peru kroz takav porozni finansiski sistem.

Odgovara i raznim naručenim ekonomskim „ekspertima“ koji unose pometnju u narod svojim tendecioznim ekonomskim analizama. Odgovara i onom korumpiranom delu birokratskog sistema, koji debelo naplaćuje to gledanje kroz prste „biznisu“.

Odgovara i političkim partijama koje svoje političko delovanje zasnivaju na netransparentnim donacijama prljavog biznisa. A odgovara i ministrima koji pare onog dela poreskih obveznika, koji plaćaju porez, troše nenamenski i time urušavaju sistem u celini.

Odgovara i opozicionim partijama jer u takvom sistemu nalaze neiscrne argumente za kritiku vlasti po sistemu „sjaši Kurta da uzjaši Murta“. A i da ne zaboravim one koji sve mrze i zaboravili su zašto a li mrze.

Takvima svaka promena daje šansu za još neargumentovanog „ pametovanja“. Odgovara i Krkobabiću kao „borcu“ za prava penzionera. Takvi „Krkobabići“ i ne shvataju da za tridesetak godina penzionera u Srbiji i neće biti zato što budući penzioneri, a današnja omladina, ne mogu zbog tih „boraca“ da ostvare sada pravo na rad. Možda penzionera i bude ali u tragovima.

Svi sada prizivaju dedu Avrama ne shvatajući da je Avramćić imao samo problem zato što je tadašnji SPS obezvredio dinar i omogućio bogaćenje pojedinaca kroz pristup primarnoj emisiji i strateškim proizvodima. Deda je samo stopirao štampanje novca ali na duži rok nije mogao da izađe na kraj sa političkim ajkulama a i zato što je on ipak samo deda, bio.

Problem sa mladim Lazarom je mnogo složeniji zato što su prethodni ekonomski eksperti (Dinkić, Đelić, Labus itd.) ruinirali u potpunosti ekonomski sistem zemlje, uz svesrdnu pomoć svih „demokratski“ izabranih vlada od Koštunice do Dačića.

Verujem da mlađani Lazar Krstić ima pameti i energije da slomi „nesalomivi“ otpor birokratske neradničke Srbije koju je SPS napravio a ostale demokratske vlade nadgradile. Još ako uz njega stanu i svi dobrnamerni i sposobni Srbi eto svima nama boljitka.

Car Lazar je pred Kosovski boj morao da udaje svoje sestre i ćerke, za razne srpske i druge vladare, kako bi stekao saveznike i ujedinio front za odbranu Kosova i Metohije od Turaka i poturica ali na duži period nije uspeo, jer postkosovska razjedinjena Srbija nije ekonomski i vojno mogla da se suprotstavi brojčano i ekonomski jačem neprijatelju.

Ne slažem se sa trenutnom politikom prema Kosovu i Metohiji, ali sam i svestan da samo ekonomski jaka i SVESNA SRBIJA može da ponovo zavlada kosovsko-metohijskim prostorom i šire. Zato se sada i zalažem za ekonomski patriotizam koji će se ogledati u disciplini svakog građanina Srbije jer disciplina je osnov svakakvog uspeha.

Pretvorimo taj naš uspeh u našu pobedu i dokažimo sebi da nismo nacija gubitnika. Druge to i ne zanima nego nas same. Disciplina ne podrazumeva slamanje duha nacije nego pomaže da taj duh postane dominantniji.

Ovako ova anarhija koja predugo vlada Srbijom preti da zatre i d od tog duha i donese pobedu bedi i siromaštvu. A onda nema ni Srbije na nebu jer nebo samo voli pobednike.

Da bi sprečili ove bespotrebne rasprave, ko je za koga, u budućnosti predlažem da u sledećoj predizbornoj kampanji svaka partija izađe sa konkretnim imenima ljudi koje misli da postavi za ministre pojedinih resora i programom koji se neće menjati kako se dune kom ambasadoru.

Samo takvim odgovornim i disciplinovanim pristupom poslaće poruku biračima da promene u političkoj i društvenoj svesti nisu samo mrtvo slovo na papiru i jeftina demagogija. Ovako i ovo je neki bofl vid demokratije, koju mi glasači moramo da trpimo jer smo bili glupi u predhodnim periodima.

Lično želim sve najbolje gospodinu Lazaru Krstiću i zahvalan sam mu na, nadam se, iskrenoj želji da pokrene Srbiju sa mrtve tačke i povrati integritet na celokupnoj Ustavom definisanoj teritoriji.

Vučiću želim da pronađe još mnogo Lazara koji su spremni da se u raznim vidovima pošteno bore za Srbiju. A mene ako se sete,… sete.

(Vestinet.rs)

Share this post: