Konkurs za nove Android aplikacije

Kompanije Telenor i Samsung su za sve kreativne i inovativne ljubitelje Android aplikacija otvorili konkurs “Dobre stvari“ na kojem će biti izabrane za najbolje Android aplikacije.

U saopštenju povodom konkursa navedeno je da uslov za učešće nije tehničko znanje već samo želja i dobre ideje, zahvajujući jednostavnoj platformi uz pomoć koje takmičari prave aplikacije.

U tri glavne kategorije žiri će nagraditi najbolja rešenja sa najnovijim Samsung uređajima: Smart televizorima, tablet računarima i pametnim telefonima. Za one koji imaju dobre ideje ali ne i želju da zaista prave aplikacije Telenor je pripremio nagrade iz svog asortimana usluga.

Zahvaljujući platformi za kreiranje aplikacija koja će biti dostupna samo preko portala Dobre stvari (www.dobrestvari.rs), mogu se takmičiti i oni koji već imaju iskustva u pravljenju aplikacija, kao i oni koji ne poseduju posebne veštine u ovoj oblasti. U zavisnosti od toga moguće je odabrati zahtevniji i komplikovaniji ili jednostavniji način pravljenja aplikacija koji podrazumeva samo kombinovanje postojećih opcija (prevlačenje i slaganje željenih elemenata). Sve odobrene aplikacije će automatski biti uključene u konkurs, objavljene i dostupne za preuzimanje i ocenjivanje.

Oni koji nemaju afiniteta za pravljanje aplikacija ali imaju dobre ideje mogu da šalju svoje ideje za aplikacije u tekstualnoj formi. Deset najboljih ideja biće nagrađene Telenorovim muzičkim uslugama a najbolja među njima biće pretvorena u aplikaciju.

Takmičari se mogu nadmetati u sledećim kategorijama: najbolje adaptiran vebsajt, najbolje dizajnirana aplikacija, najbolja aplikacija po oceni korisnika, najbolja ideja za aplikaciju.

Platforma se može koristiti samo preko portala Dobre stvari i jedini uslov je da takmičar bude registrovan na portalu, ali ne mora biti Telenorov korisnik.

Konkurs će trajati tri meseca, od 17. januara do 17. aprila 2013. i otvoreno je za sve građane Srbije starije od 16 godina.

Više informacija o samom takmičenju naći ćete na internet strani www.dobrestvari.rs.

 

B92

 

Share this post: