Microsoft „pravi“ Star Trek holodek? – VIDEO

Star Trek Holodek

Za sve ljubitelje Star Trek serijala, Microsoft ima neverovatne vesti – na CES-u je predstavio koncept (prototip) projektora i skenera koji celu sobu može da pretvori u jedan veliki ekran, a sve to neodoljivo podseća na holodek.

Microsoft je odbio da objasni kako sistem funkcioniše, a to će učiniti kasnije ove godine u aprilu na konferencije o kompjuterskoj grafici, ACM SIGCHI Conference u Parizu

„Sistem koristi prostor oko televizije za vizuelizaciju kako bi poboljšao celokupno iskustvo. IllumiRoom koristi senzor Kinect i projektor kako bi zamaskirao linije između sadržaja koji se vidi na ekranu i okruženja u kojem živimo i tako dopušta kombinovanje stvarnog i virtuelnog sveta“, rečeno je iz Microsofta.

Senzor Kinect, koji se inače koristi za kontrolisanje kompjuterskih igara, sadrži senzore koji mogu jako precizno da prati kretanje korisnika. Microsoft je takođe prikazao i skeniranje cele sobe kako bi se stvorio savršeni holodek.

Kinect će takođe moći da prepozna nameštaj u sobi, koji će kasnije ubacivati direktno u igru ili će ga maskirati i adaptirati tako da bude skoro nevidljiv dok korisnik igra neku igru.

 

 

 

B92

Share this post: