NVIDIA predstavila Tegra 4 procesor

NVIDIA je napokon predstavila dugoočekivani Tegra 4 procesor koji, po rečima kompanije, nudi skoro 6 puta više snage od svog prethodnika – Tegre 3.

U pitanju je ARM 15 quad-core sve-u-jednom čip koji može da pruži rezoluciju od 2.560 x 1.600 piskela na 120Hz, prenosi sajt Talkandroid.

Tegra 4 sadrži 72 NVIDIA GeForce GPU jezgra, ili skoro šest puta više snage od Tegre 3, a posedovaće istu DDR memoriju i 4+1 arhitekturu viđenu u Tegra 3 čipu, kao i punu LTE podršku.

NVIDIA je takođe najavila i Grid cloud alatku. Grid omogućava da bilo koji pametan uređaj, od Android smartfona do televizora, pušta snimke i igre sa grafikom visokog kvaliteta.

Korisnik će samo morati da otvori aplikaciju i uz pomoć servera koji hostuju specijalizovana grafička jezgra biće u mogućnosti da uživa u aplikacijama i igricama sa neverovatnom grafikom isključivo zahvaljujući internetu.

Ovo znači da ljudi više neće morati da brinu o uređajima sa starim grafičkim karticama pošto one neće morati da obrađuju snimke u visokoj rezoluciji – taj posao biće prepušten NVIDIA Grid serverima.

 

Talkandroid

Share this post: