BOG ILI NEŠTO DRUGO: ČUDESNA OZDRAVLJENJA U LURDU

Čuda se događaju

Čuda u Lurdu postoje od 1858. godine, dakle više od 150 godina, a ozdravljenja se priznaju samo onda ako se zbivaju odjednom, potpuno i trajno.

U Lurdu i Fatimi događaju se i danas još brojna čuda koja se mogu istovremeno proveriti u laboratorijama. Ta su čuda do sada ispitali desetine hiljada lekara: jevreja, hrišćana i ateista. U dosadašnjih 2000 protokola potvrdili su lekari da se tu radi o medicinski nerazjašnjivim ozdravljenjima.

Najpoznatija čuda Lurda

Luis Buriet, klesar, doživeo je eksploziju mine i izgubio vid na desnom oku. I levo oko mu je postajalo sve slabije. Prvih dana nakon pojave Majke Božje zamolio je Buriet da mu donesu vode sa izvora, na koji je Majka Božija pri ukazanju skrenula pažnju.

Pri stavljanju maramice na bolesne oči , koja je bila natopljena vodom sa izvora, mogao je Buriet nakon dugog vremena po prvi put ponovo iskreno moliti: izlečenje oba oka zbilo se u trenutku!

Drvoseči Piteru de Ruderu usled pada stabla bila je potpuno smrskana leva noga, tako da je bila neophodna amputacija. Piter nije prihvatio amputaciju. U visini frakture mogla se videti zagnojena rana kroz koju su virili koštani krajevi. Između smrvljenih kostiju nedostajao je jedan deo dužine tri centimetra.

Usrdno se molio Majci Božjoj i odjednom se osetio silno potresen. Opet je mogao da ustane. Kleknuo je pred kipom Majke Božje. Rana je zacelila. Posle ekshumanacije je ustanovljeno da su sve kosti bile na broju i obe su noge bile iste dužine.

Dr Aleksis Karel, nosilac Nobelove nagrade i stručnjak u oblasti onkologije i sam je prisustvovao jednom čudesnom ozdravljenju i sve je to lepo opisao u američkom stručnom časopisu. Neka devojka je imala tuberkuloznu upalu trbušne opne. Ležala je u agoniji.

Devojka je pred očima dr Karela u trenutku izlečena. Dr Aleksis Karel, koji je ranije bio ateista, u tom trenutku je postao vernik. Još pre ovog čuda dr Karel je izjavio: „Ako ova devojka bude izlečena, verovaću u čuda i postaću monah.“ Nobelovac dr Karel umro je 1944. godine i ostao u dubokoj veri.

Džon Trejnor bio je za vreme I svetskog rata teško ranjen parčetom granate. Rastrgano mu je desno rame i probijena lobanja. Desna ruka mu je sasvim atrofirala. Šaku nije mogao da pokreće. Kroz ranu na lobanji videlo se pulsiranje mozga. Obe noge su mu bile oduzete. Uz to je imao dnevne napade epilepsije. Pri tim napadima gubio je svest i do 12 sati.

U Lurdu je Džon Trejnor posle devete kupke odjednom stao na noge. Za vreme procesije s presvetim sakramentom, tačno u trenutku blagoslova, bio je odjednom i potpuno izlečen. Otvor na lobanji više se nije primećivao (!) I ni traga više od epilepsije i oduzetosti.

Elisabet Delot bila je operisana od raka želuca. Zbog nove izrasline raka pretila joj je smrt od gladi. Za vreme kupke u vrelu u Lurdu trenutno je izlečena 1926. godine. Pri tome su na čudesan način iščezli svi tragovi operacije i ožiljci. Želudac je bio potpuno obnovljen i u stanju kao pre bolesti.

Jesu li to prava čuda?

Uz činjenicu, da su se događaji u Lurdu zaista tako odvijali kao što su opisani, praktično se više ne može sumnjati. Činjenice stoje čvrsto uz pomoć hiljada lekara kao zakletih svedoka, uz pomoć dosijea klinika, bolesničkih kasa i vojnih institucija, uz pomoć rentgenskih snimaka, analiza krvi itd.

Ti medicinski stručnjaci nisu samo vernici, nego i lekari koji su ateisti.

(Dnevno)

Share this post: