Dokumentarac „Načelo“ (The Principle) obara najveće „svete krave“ moderne nauke i tvrdi da je Zemlja centar svemira!

Otkrivena nova planeta

Profesor fizike Džon Hartnet sa australijskog Unverziteta u Adelejdu snimio je dokumentarac „Načelo“ (The Principle) koji obara najveće „svete krave“ moderne nauke i tvrdi da je Zemlja centar svemira, izveštava CBN njuz.

Novi dokumentarac, „Načelo“, toliko je kontroverzan da su ga naučnici, pa čak i ljudi koji se pojavljuju u filmu, osudili pre nego što su ga uopšte videli.

Nije tačno da Zemlja nije ništa posebno i da je slučajno stvorena, kaže profesor Hartner i tvrdi da postoji čvrst dokaz da se ceo svemir vrti oko Zemlje i njene galaksije, Mlečni put. On je proučavao lokacije nekih 400.000 galaksija iz 2005 Sloan Digital Sky Survey (SDSS – najpoznatiji i nauticajniji astronomski projekat koji se bavi pretraživanjem i kartografisanjem svemira) i ostao je zapanjen kad je video neočekivane oblike i obrasce po kojima su oni raspoređeni – svi sa Zemljom u centru!

Profesor Džon Hartnet: Nije tačno da je Zemlja nevažna! (Foto: Facebook) Profesor Džon Hartnet: Nije tačno da je Zemlja nevažna! (Foto: Facebook)

„Kao da galaksije radije leže u nekom periodičnog razmaku od Zemlje“, objašnjava Hartnet u dokumentarcu.

„To je kao da kažemo da je naša galaksija negde u blizini centra kosmosa, a kad pogledate galaksije raspoređene svuda oko nas, one su nekako kao džinovske školjke“, dodao je.

Bob Sandžiniz, izvršni producent “Načela“, objašnjava za CBN njuz je zašto je takvo otkriće toliko uznemirlo ateiste i sve koji veruju da  Zemlja i ljudska vrsta nisu ništa posebno niti su u centru.

“Ako verujete u Veliki prasak, verujete i da je to jednostavna eksplozija bez ikakvih posebnih obeležja. Nema nikakav centar. Dakle, ako nađete centar u toj velikoj masi, onda to znači da je neko morao da ga napravi. Iza toga stoji tvorac“, kaže on.

Nikola Kopernik je prvi nagovestio da se ne vrti sve oko Zemlje (Foto: Wikipedia) Nikola Kopernik je prvi nagovestio da se ne vrti sve oko Zemlje (Foto: Wikipedia)

Ideja da je Zemlja centar svemira bila je dogma do 16. veka, kada je Nikola Kopernik nagovestio da se ne vrti sve oko Zemlje. Moderna nauka se zasniva na tom principu i kaže da je Zemlja samo jedna od triliona beznačajnih rotirajućih sfera u haotičnom svemiru u kojem vlada slučajnost.

Ovo poricanje Kopernika naljutlo je i neke naučnike koji se pojavljuju u „Načelu“.

Profesor Lorens Kraus: nemam pojma kako sam završio u tom glupom dokumentarcu! (Foto: Wikipedia) Profesor Lorens Kraus: Nemam pojma kako sam završio u tom glupom dokumentarcu! (Foto: Wikipedia)

„Nemam pojma kako sam završio u tom glupom geocentričnom dokumentarcu“, naslov je pod kojim je fizičar Lorens Kraus, direktor projekta „Oridžins“ na Državnom univerzitetu Arizone, osuo paljbu po teoriji da je Zemlja u centru svemira i da je itekako značajna.

„Najbolja stvar koju možemo da napravimo kad se suočimo s takvom besmislicom ili sličnim glupostima koje zagovaraju biblijski fundamentalisti koji tvrde da nauka podržava bukvalno tumačenje Biblije, jeste da je ignorišemo na svim javnim forumima, a ne da dajemo značaj autoru ovog smeća“, napisao je on.

Zemlja, centar sveta? (Foto: AP) Zemlja, centar sveta? (Foto: AP)

Međutim, mnogi naučnici koji govore u filmu priznaju da njihove teorije o funkcionisanju svemira ni izbliza ne odgovaraju najnovijim podacima.

Mičio Kaku, profesor teorije fizike na Siti koledžu u Njujorku, kaže u filmu da naučnike poražava kad im njihovi eksperimenti pokažu da su im teorije natečne – zbog neke sitnice. Međutim, profesor Kaku priznaje da najnovija naučna otkrića pokazuju kosmolozima da su njihove pretpostavke daleko od istine.

„U kosmologiji, mi smo promašili za 10 na 120. To je jedinica sa 120 nula iza nje. Ovo je najveći raskorak između teorije i eksperimenta u istoriji nauke“, kaže on u filmu.

Profesor Mičio Kaku: U kosmologiji smo promašili za 10120... To je jedinica sa 120 nula iza nje (Foto: Wikipedia) Profesor Mičio Kaku: U kosmologiji smo promašili za 10 na 120… To je jedinica sa 120 nula iza nje (Foto: Wikipedia)

Spomenuti profesor Kraus govorio je u dokumentarcu o zračenju koje prožima ceo svemir kao „kosmička mikrotalasna pozadina“ ili „sjaj od Velikog praska“. Naratorka dodaje da je kosmička mikrotalasna pozadina „jedini izvor zračenja koje nam dolazi iz svih smerova neba koji smo ikad otkrili“.

Sandžiniz kaže za CBN njuz da da tri ispitivanja ovog zračenja rezultirala istim dokazom – svemir i njegove galaksije raspoređeni su oko Zemlje i Mlečnog puta.

„Sve zračenje koje dolazi iz svih krajeva svemira – nema mesta koje ne vidimo – to sve dolazi kod nas i usklađeno je s nama. Pa, mi smo samo kao malo zrno graška u odnosu na Mlečni put. Šta svemir radi usklađen s ovim malim zrnom graška? Ali, to je ono što su pronašli tri puta tokom 20 godina!“, kaže on.

Robert Sandžiniz: Galaksije u svemiru poravnane su u koncentričnim sferama oko Zemlje (Foto: Printscreen YouTube) Robert Sandžiniz: Galaksije u svemiru poravnane su u koncentričnim sferama oko Zemlje (Foto: Printscreen YouTube)

„Kao što smo mogli da vidimo, galaksije u svemiru poravnane su u koncentričnim sferama oko – čik pogodite – Zemlje, ili naše galaksije“, objasnio je Sandžiniz.

Martin Selbred, potpredsednik Fonda Kalcedon, objašnjava zašto je ovo otkriće monumentalno.

„Ako smo značajni i ako postoji nešto posebno u našem domu, ovoj planeti, onda ti koncepti imaju ogromne posledice“, kaže on u filmu.

Pogledajte najavu.

(Kurir)

Share this post: