Dragan Bjelogrlić izbrisao Mandinu ulogu iz serije „Senke nad Balkanom“

Intervju

foto: Promo

Seriju „Senke nad Balkanom“ gleda cela Srbije, a reditelj Dragan Bjelogrlić bio je na mukama da sastavi kasting i morao je pred samo snimanje da izbaci lik pisan za njegovog kuma Milorada Mandića Mandu, saznaje Kurir.

Manda je jedan od prvih glumaca koji je pre tri godine dobio ulogu a i, kako tvrdi naš sagovornik, poslednji razgovor između njega i Bjele bio je o seriji „Senke na Balkanom“.

Bjelogrlić ga je pre izvođenja poslednje predstave 15. juna 2016. pozvao i skoro pola sata su razgovarali o „Senkama“. Čekao ga je i u kafani da dođe nakon pretpremijere da zajedno rade na scenariju. Manda se radovao što će raditi zajedno i dao je hiljadu predloga. Trebalo je da tumači lik policijskog inspektora na tajnom zadatku – kaže naš sagovornik blizak Bjelogrliću.

Drugari iz školske klupe

On je s Mandom zajedno studirao na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vlade Jevtovića, a kasnije mu je Manda krstio decu.

– Bjela je odlučio da lik potpuno izbaci iz serije. Smatrao je da niko to ne bi mogao to da iznese kao njegov kum. Deo Mandine uloge i replika preuzeo je Miša Samolov, koji inspektora Taneta u poslednjoj epizodi vadi iz neprilika s mafijom. To je potpuno nova uloga – objašnjava naš sagovornik.

Druga glavna uloga inspektora Stanka Pletikosića bila je namenjena Milošu Bikoviću.

ŽELEO SAM ULOGU INSPEKTORA TANETA

Nenad Jezdić, koga publika gleda kao negativca i ratnog veterana Krojača u seriji, želeo je da tumači lik inspektora Taneta.

– Krojač mi je bio poslednja opcija. Želeo sam Bjelinu ulogu – ispričao je glumac na snimanju seriji „Koreni“.

– Bjela je čekao Bikovića do pred samo snimanje. Miloš nije mogao da snima seriju „Senke nad Balkanom“ zbog obaveza u Rusiji. Slične muke kao reditelj Bjela je imao sa glavnom ženskom ulogom Maje Davidović. U poslednjem krugu kastinga ostale su Brankica Sebasijanović i Marija Bergam. Brankica i Marija bile su u najužem izboru i za ulogu Zone, pa je Bjela prelomio da uzme Mariju – objašnjava naš sagovornik.

Na velikim mukama se našao reditelj i kod izbora za Violetu Đukić.

– Za suprugu tužioca na kastingu je bilo nekoliko glumica. Ulogu je dobila Tamara Krcunović – zaključuje sagovornik.

Jovani Stević (34) mnoge žene zavide jer je snimala ljubavnu scenu sa zgodnim slovenačkim glumcem Sebastijanom Kavacom. Ona je bez razmišljanja prihvatila ulogu prostitutke, a zanimljivo je da ima čak dva završena fakulteta.

Prvo je diplomirala menadžment u umetnosti, a zatim je u 31. godini upisala i glumu u klasi na Fakultetu savremenih umetnosti.

(Kurir.rs)

Share this post: