DREVNA TAJNA: Japanski budistički monasi su SAMI SEBE pretvarali u MUMIJE!

Drevna tehnika

foto: YouTube/TheDarkUnicorn

Japan je po mnogo čemu specifičan, ali ono što ga je proslavilo je definitivno jedna drevna tehnika budističkih monaha…

Od 11. veka naše ere pa sve do 19. veka Šingon monasi u Jamagati u Japanu, bili su toliko disciplinovani da su praktikovali tehniku sokušinbutsu koja je imala za cilj da se samomumificiraju. Za sada se zna pouzdano da je tokom ovog vrlo mukotrpnog procesa samo 24-rica uspela da ga izdrže i umru na način na koji je njihovo telo ostalo mumificirano.

Kikai, monah koji je osnivač ovog monaškog reda je doneo ovu tehniku iz Kine.

foto: YouTube/TheDarkUnicorn

Monasi su verovali da će ih ovakav način samodestrukcije učiniti da postanu Budi slični i bliži. Pored toga, ovim monasima je bilo bitno da dođu u jednu vrstu raja u kome po budističkom verovanju je potrebno telo da bi se uživalo u materijalnim čarima.

foto: YouTube/TheDarkUnicorn

Proces izgladnjivanja koji je vodio ka smrti, a samim tim i mumifikaciji odigravao se u nedostunim predelima planinskih venaca Japana.

U tim nedostupnim predelima jeli su iglice, korenje, koru drveta, orašaste plodove, bobice i semenje koje je izbacivalo masti i otrove iz organizma. U planini na ovakvoj vrsti ishrane provodili su od 1000 dana do 10 godina, uzimajući vrlo malo vode koliko im treba da prežive. Posle ovog perioda pili su čaj od kineskog lakovog drveta, od kojeg su počinjali da povraćaju i gube tečnost. Ovaj čaj inače sprečava crve i larve da se hrane telom pošto čovek premine.

Kada ocene da im se bliži sudnji dan, monasi su se uvlačili u kutije od borovog drveta i započinjali meditaciju. Te kutije bi ostali spuštali u zemlju i prekrivali bi ih ugljem ostavljajući im otvor kroz koji su disali na bambusovu cevčicu. Bilo im je ostavljeno i zvonce da daju znak da su još uvek živi. Kada prestanu da zvone značilo bi da su umrli.

Ovaj ritual zakonom je u Japanu zabranjen 1877. a jedan je uspeo da se mumificira i 1903. godine, kako ViralNova navodi.

foto: YouTube/TheDarkUnicorn

(Dnevno.rs)

Share this post: