Fizičar Džon Brandenburg: Nuklearni napad druge vanzemaljske rase „izbrisao“ drevnu civilizaciju na Marsu!

Nova brazda na Marsu

Fizičar Džon Brandenburg u subotu će na godišnjem okupljanju američkog društva fizičara predstaviti svoju teoriju da je nuklearni napad druge vanzemaljske rase „izbrisao“ drevnu civilizaciju na Marsu.

U sklopu svoje bizarne teorije Barandeburg tvrdi i da su stari Marsovci, poznati kao Cydoniansi i Utopiansi, masakrirani u napadu, kao i da su dokazi genocida vidljivi i danas, piše Dejli Mejl.

Njegovo poslednje istraživanje usredsređeno je na visoku koncentraciju Xenona-129 u atmosferi Marsa, kao i urana i torijuma na njegovoj površini, što je uočila i Nasina letelica Odisej.

Naučnici su ranije istakli da pojava ovih elemenata nije iznenađujuća jer su prirodni elementi koji se nalaze svuda. Ali, Brandenburg je odlučan u tvrdnji kako se radi o ostacima dve nuklearne eksplozije na površini.

Kaže i da bi njegova teorija mogla objasniti i Fermijev paradoks, pre svega činjenicu zašto nam se niko još nije javio ako svemir obiluje životom. On upozorava i da moramo biti u strahu od napada na našu planetu, kao i da pripremimo ljudsku misiju koja bi na Marsu proverila šta možemo da očekujemo, odnosno proširila znanje o tome što se dogodilo.

Stručnjak za NLO Nigel Vatson tvrdi da Brandenburg nije prvi koji sugeriše da su Mars „ubile“ nuklearne eksplozije.

„Ove priče i mnoge njihove varijacije predstavljaju mišljenje da je naš Sunčev sistem bio poprište nekoliko nuklearnih bitki između vanzemaljskih posetilaca i domaćina“, rekao je i dodao kako Brandenburg iznosi tek nagađanja bazirana na našoj današnjoj svesti o moći nuklearnog oružja i našem strahu od njegove zloupotrebe.

(Dejli mejl)

Share this post: